Сгащиха футболист и треньор за черно тото

2010-09-17 01:25:00

Антимафиоти от сектор "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" – ГДБОП са провели операция по залавянето на организирана престъпна група, занимаваща се с рекет, съобщи  Пресцентърът на МВР.

 

Задържането е станало онзиден, а вчера бяха извадени подробностите по случая.

В продължение на повече от година наглите бандити изнудвали задлъжнели футболни фенове, залагащи на “черно” тото. При изключителни мерки за конспиративност групата приемала незаконни залози и манипулирала футболни срещи с цел придобиване на незаконни материални облаги.

След като наблюдавали рекетьорската банда повече от четири месеца, около 17 часа вчера, в района на заведение в ж.к. “Студентски град”, спецполицаите задържали в момент на получаване на 1500 лв. в белязани банкноти тартора на групата – А.С. (27 г.), както и 26-годишния Й.Т. В хода на операцията са заловени и 24-годишните Б.Д. – лицензиран треньор по футбол, и Г.С. – професионален футболист.

А.С. прибирал печалби от порядъка на 50 000 лв. седмично от незаконни залагания, както и огромни суми от изнудване на длъжници на бандата, които били принуждавани ежемесечно да отчитат огромни главници и непосилни лихви. Жертвите на престъпната група са били малтретирани и принуждавани да прехвърлят движимо и недвижимо имущество.

При проведените претърсвания в жилищата на задържаните са открити и иззети голям брой нотариални актове, записи на заповеди, талони и ключове на автомобили, 1900 долара във фалшиви банкноти, мобилни телефони и компютърни системи, чрез които са осъществявани незаконните залагания, както и множество бележки и документи, свързани с престъпната им дейност.

Четиримата са задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за незаконен хазарт, пране на пари и рекет.

По-късно през деня стана ясно, че футболистът е Георги Семерджиев, който в момента рита за Спортист (Своге).

Вашият коментар