Седми път – Бербатов!

2010-12-20 20:31:00

Звездата на Манчестър Юнайтед изпревари Ивелин Попов и Николай Михайлов за Футболист на България

Нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов беше определен за Футболист номер 1 на България за седми път, след като триумфира и през 2010-а година. Досега Бербатов, който има 77 мача и 48 гола до отказването си от националния отбор това лято, е печелил през 2002, 2004, 2005, 2007, 2008, 2009 и сега през 2010-а година.

Той изпревари нападателят на турския клуб Газиантепспор Ивелин Попов и вратаря на Твенте и на националния отбор Николай Михайлов.

В юбилейната 50-а анкета гласуваха 165 журналисти от 61 медии. Отделно от това бяха раздадени пет индивидуални награди- по една за всеки пост за играещи в българското първенство футболисти, както и две специални.

"Благодаря за наградата. Сигурно изборът е бил труден, но успехите не омръзват", заяви победителят, след като получи позлатеното копие на Златната топка на ФИФА от ръцете на президента на БФС Борислав Михайлов.

"Защо Христо Стоичков е голям!? Защото осъзнава, че не би постигнал успехите си, ако не бяха неговите съотборници. Учил съм се от всички легенди на българския футбол и виждате, че е хубаво да кажеш как България е имала супер-футболисти. За съжаление младежта в България не разбира, че без да уважаваш миналото си, няма как да постигнеш успехите в бъдеще", добави Бербатов.

Топнападателят на Левски Гара Дембеле беше определен за най-добър нападател в българското първенство за отиващата си 2010-а година, стана ясно след обявяването на резултатите от анкетата Футболист на България`2010.

Най-добър вратар: Райс Мболи (ЦСКА и Славия)
най-добър защитник: Николай Бодуров (Литекс)
най-добър полузащитник: Тодор Янчев (ЦСКА)
най-добър нападател: Гара Дембеле (Левски)
Най-добър прогресиращ млад футболист: Пламен Илиев (Видима-Раковски)

Вашият коментар