Сектор "Б": Пълна подкрепа за Гонзо и Ясен!

2011-03-04 18:06:00

Феновете на Левски пуснаха писмо, за да обяснят на медиите, че светът на е свършил

 

Запалянковците на Левски публикуваха пространно открито писмо в своя сайт. Адресират го до медиите и се обявяват категорично за директора Георги Иванов и треньора Ясен Петров, независимо от 1:3 от ЦСКА.

 

Ето и целият текст на обръщението без редакторска намеса:

 

Измина почти седмица от края на вечното дерби, с което, уважаеми медии, не свършва светът за Левски, както се опитвате угодно да втълпите. Да, загуба от шестия в класирането е болезнена, особено когато е на твоя земя, когато е първата след 26 години и когато е от отбор, който няма дори стадион. Приехме я тежко, но не и пораженчески. За нашия отбор войната тепърва започва! Загубата трябва изцяло да тежи на съвестта на играчи и ръководители.

 

В събота вечер, публиката на Левски извоюва своята категорична и бляскава победа и няма нещо, с което ние да се срамуваме! Което зависеше от нас, бе направено! Бе направено с много усилия, с много лишения, с много отдаденост и най-вече с много страст и любов… Не така изглеждаше любимият ни отбор на терена! Не кореспондираше с 80-метровото послание върху оградата на Сектор Б, с което посрещнахме нашите футболисти: "За Левски бий се, победи, със смелост лъвска нападни!". Публиката на Левски никога не е пеела „само за победа”, както някои други. Победата никога не е била самоцел.

 

Това не е част от синята философия! Публиката на Левски пее за Левски, а не за победа, загуба или равен. Напълно наясно сме, че понякога нещата се получават далеч от желанията и представите ти, а загубите са част от живота. Важна е не самата загуба, а начина, по който си загубил. Дори да паднеш, първо трябва да нападнеш! Ние сме и ще подкрепяме отбора винаги, дори когато губи, но само когато виждаме в действията на играчите със сини фланелки воля, ярост и непримиримост. Когато виждаме 11 мъже да скачат с лъвска настървеност в битката. 11 сърца, които да туптят на честотата на хилядите по трибуните. Когато нашата гореща подкрепа и вашето усърдие и старание на терена съвпадат, то резултатът от мача никога не е бил от значение за Сектор Б!

 

 

 

Според нумерологията, 12 е числото на пълното съвършенство! Числата, всъщност, са доста на мода в Сектор Б напоследък. 11 на терена + Сектор Б! 12 са апостолите, 12 са месеците, 12 са вратите на храма във Вавилон, 12 са зодиакалните знаци… 12-та поред в азбуката е и буквата, която е зашита на плата, който обличаме върху нашите сърца! 12-та буква от българската азбука е "Л" ! "Л" като Левски! Нашата светиня!

 

 

 

Буквата "Л" на гърдите не търпи малодушие, не търпи скатавки, не търпи неуважение, не търпи примиренчество! Буквата "Л" означава дързост и постоянство, смелост, страст, отдаденост… Водени от вярата в магията на съвършенството, на цифрите, на цифрата 12, Сектор Б няма как да разбие тази магия, няма как да изостави отбора и в този момент…

 

 

 

Нека бъде ясно! Сектор Б изразява своята подкрепа към играчите и спортно-техническото ръководство в лицето на Ясен Петров и Георги Иванов.

 

 

 

Вярваме, че това е единственото правилно! Всеки прави грешни стъпки, по-важното е дали има силите и доблестта да извлече правилните поуки и да не ги повтаря! Неприятно ни е да констатираме, но в мача с цска, ФК Левски вече повтори една изключително досадна грешка. Грешката от дните около мача от Лига Европа в Лисабон! Прекомерното самочувствие никога не е било верен съратник, а винаги е било тежък товар! Призоваваме футболистите и ръководителите на синия отбор да стоят здраво стъпили на земята, да се концентрират изцяло и напълно върху тренировъчния процес и минимално към прояви извън терена. Не е професионално да говориш преди да си си свършил работата. Искрено се надяваме трети път да няма! Целите, които Левски преследва са високи и те трябва да кореспондират с отношението и поведението на играчи и ръководители. В замяна на нашата пълна подкрепа, искаме от Вас едно единствено нещо! Искаме когато мачът е свършил, да видим по терена налягали от изтощение хора, които са се борили цял мач, дали са всичко от себе си и са бранили сините цветове с предела на възможностите си! Искаме да видим у Вас лъвски хъс, левско сърце и уважение към това, че защитавате цветовете на най-великия български отбор! Сектор Б няма да търпи и толерира скатаването, пестенето и неуважението към буквата, зашита на плата, който обличате върху сърцата си!

 

 

 

Уверяваме Ви, че който дава сърце и душа за синия отбор, ще получава нашата безрезервна обич и подкрепа! Имате жив пример в лицето на Георги Иванов! Поучете се от него!

 

 

 

Заявяваме и своята подкрепа към Ясен Петров. Младите, интелигентни хора, с проявен афинитет към работа и доказване, винаги ще имат своето време в Левски! Вярваме, че на всеки млад треньор трябва да се даде нужното време и спокойствие, за да работи и да покаже възможностите си. Важно е той да се учи от грешките, които са неумолим спътник, и да води Левски напред и нагоре! Искаме да виждаме Левски смел, агресивен, нападащ, искаме Левски да мачка и да всява страх в съперниците, така както е било винаги… Особено на Герена!

 

 

 

Приканваме собственика на отбора да се въздържа от необмислени и афектни мнения из медиите, така както сме сигурни, че не го прави в професионалните си задължения и не казва как ще свърши едно дело, преди то да е започнало. Защото в резултат, това буди смях и удря черно петно по реномето на ФК Левски, а сред някои хора буди и откровени съмнения…

 

 

 

Надяваме се, че това съобщение ще достигне до ушите, душите и сърцата на играчите и ръководителите на ФК Левски! Искаме те да знаят, че им вярваме и ги подкрепяме. Огорчението, ако ни подведат и излъжат, ще е огромно!

 

 

 

Призоваваме всички левскари към подкрепа на синия отбор! Любовта се доказва в дела, а не на думи!

 

 

Всички на стадиона, да подкрепим шампиона!

Вашият коментар