Сигнална лампа за ЦСКА

Начало » Сигнална лампа за ЦСКА

ЦСКА

Николай Александров/dsport.bg
Двубоят със Славия даде старт на изключително натоварената септемврийска серия на ЦСКА, включваща седем мача. Първият отмина, а армейците стъпиха накриво още в него. Бяха загубени първи точки в първенството и въпреки че се намираме в началото на сезона, сякаш оставаме с впечатлението, че Лудогорец отново ще е самотният бегач на далечни разстояния у нас.

Малкият син на Вили Вуцов – Светослав, спаси поне 5-6 чисти положения, с които посоката на двубоя можеше да бъде коренно променена. Армейците можеха да си осигурят много спокойна и приятна победа в съботната вечер, но не се получи. ЦСКА бе длъжен да вкара поне още един гол с оглед развитието на мача. Когато си домакин, в началото на второто полувреме изгонят човек от противника, получиш дузпа, е задължително да се възползваш.

И в един момент започна да се повишава усещането, че може да се стигне до беля. Дори няколко минути преди изравнителното си попадение белите направиха една много опасна атака, която трябваше да послужи за предупредителен сигнал за червените за подобен развой на събитията. ЦСКА може да се сърди единствено и само на себе си. Изпуснаха прекалено много ситуации и бяха прекалено надменни без видима причина. Кери, който бе героят в европейските двубои, нямаше право да изпълни толкова лековато дузпата. Когато си видял, че срещу себе си имаш великолепен вратар като Вуцов, трябва да подходиш по различен начин.

Разбира се, едно равенство не е фатално. Притеснителното в срещата със Славия по-скоро бе неумението да се реализират голове. Кайседо се отчита с пропуски в почти всеки мач, но и почти винаги отбелязва по един гол. Успя да се разпише по веднъж във всеки от четирите мача на ЦСКА в шампионата. Той обаче не е подпомогнат достатъчно от колегите си в атака.
При друг развой мачът си заспиваше с убедителна победа за червените и тръгване в добро настроение за Рим. Стойчо Младенов щеше да изрази щастието си от добрия дебют на Карло Мухар, както и появата в игра на Калоян Кръстев. Това обаче не се случи и се стигна до грешната стъпка.

За пореден път в първенството е учудващо и къде е публиката на ЦСКА. Страхотен старт на сезона, влизане в групите на Лигата на конференциите, 3 поредни победи в първенството и публика няма. Тя се превърна в кампанийна. Болшинството от феновете ще дойдат на мача с Левски, на този с Бодьо/Глимт, но на шампионатните мачове в София ги няма.

ЦСКА навлиза в много тежка серия, от която е част и дербито с Левски. На Армията трябва да използват навяхването в глезена, получило се срещу Славия, като голяма сигнална лампа. Червените вече направиха една грешка и трябва много бързо да предприемат нужните корекции, за да излязат успешно от тежката септемврийска поредица, която може да предопредели сезона им.