"Сините" затормозени психически

2010-11-03 15:04:00

Трябва да се вдигнем след шамара от Локомотив Пд, пожелават си в Левски

 

Само победа ще може да вдигне Левски след серията от три поредни поражения, която записаха "сините" в последните дни, смята наставникът на тима Ясен Петров, който даде пресконференция преди утрешния мач с Лил от турнира за Лига Европа.

"Победата срещу Лил е най-големият допинг, който може да бъде даден на нашия отбор. Трябва да сме по-агресивни от
последния мач, който изиграхме. В предишните срещи същото играхме атакуващо, но за нещастие загубихме. Разполагаме с всички футболисти и сме наясно със състава. Трябва да играем добре и дисциплинирано, а публиката да повлияе на нашия ентусиазъм. Тя е нашият 12-ти играч и го доказа в последните срещи", заяви Петров.

За разлика от мача с Локомотив, сега на терена ще са Владимир Гаджев и Дарко Тасевски, които в шампионата са наказани. Проблемите в защитата ще накарат Петров да експериментира със Сержиньо Грийн в центъра на отбраната. Очаква се титуляр по крилото да е Андевеле Слори, а компания в на Гаджев в средата ще прави Христо Йовов.

"Опитваме се да намерим вярната подредба на терена и промени определено ще има. Почти на всички вече е ясно кой точно ще играе на десния фланг. Използваме всички възможни начини да мотивираме нашите футболисти, но всичко е въпрос на работа и самочувствие. В Лил доказахме, че сме добре подготвени физически, но има психическа умора. Ние сме мъже и трябва да се справим", добави специалистът.

"Доста бързо слязохме на земята след звучния шамар на Локомотив. Трябваше да светне червената лампа. Това трябва да се помни и да бъде обеца на ухото, защото пътят от славата до провала е много кратък. Лил е доказан отбор с добри футболисти и голям бюджет, но нашето предимство е домакинството. Можем да спечелим този мач само с футбол", заяви Христо Йовов, който в последните седмици лекува контузия.

Групата на Левски: Божидар Митрев, Кирил Акалски, Дъстли Мулдер, Йордан Милиев, Сержиньо Грийн, Стефан Станчев, Иво Иванов, Александър Александров, Христо Йовов, Веселин Минев, Мариян Огнянов, Даниел Младенов, Жоазиньо, Дарко
Тасевски, Андвеле Слори, Александър Киров, Исмаил Иса, Гара Дембеле, Лъчезар Балтанов, Владимир Гаджев.

Вашият коментар