Сираков: България няма да играе за 0:0

2010-09-02 15:21:00

Наско Сираков обяви, че националите няма да играят за нулево равенство срещу Англия

Отговорникът за националните отбори Наско Сираков поиска от играчите на Станимир Стоилов да покажат добра игра в гостуването на "Уембли" и да не се защитават цял мач. Според него те трябва да се стремят към краен успех, а не към нулево равенство без удар в противниковата врата.

"Който го е страх от мечки, да не ходи в гората. Момчетата отиват на един от най-великите стадиони в света на футбола и трябва да играят без напрежение. Не искам да се бранят и да не минават наказателното си поле за 0:0. Ако могат, нека дори да бият", заяви Сираков преди отпътуването за Лондон.

Селекционерът Станимир Стоилов няма никакви проблеми със състава преди тази среща. Той ще може да разчита на всичките си звезди с изключение на отказалия се от националния отбор Димитър Бербатов. Липсата на контузии вдъхва увереност и на Сираков.

"Този път искам да вкараме положенията си, а не както срещу Русия. Тогава създадохме пет положения, но нямаше кой да ги реализира. Дай Боже, отново българин да се разпише на "Уембли". Въпросът е да играем като отбор", добави Сираков.

Срещата на "Уембли" е в петък от 22.00 часа и ще бъде излъчвана по ТВ+. Англичаните имат доста сериозни проблеми преди тази среща, като селекционерът им Фабио Капело няма да може да разчита на някои от основните си фигури като Джон Тери, Франк Лампард, Рио Фърдинанд, Питър Крауч и др.

Италианецът също така има и сериозни проблеми с вратарския пост, където само Джо Харт е здрав. Въпреки тези проблеми англичаните са фаворити на букмейкърите, като Sportingbet дава коефициент 1.285 за техен успех, докато за българите е 10. Равенството се оценява на 4.5.

Вашият коментар