Сираков: Левски е документално най-изрядният клуб

Начало » Сираков: Левски е документално най-изрядният клуб
Наско Сираков
снимка: levski.bg

Собственикът на Левски Наско Сираков говори пред медиите преди първата тренировка на сините за новия сезон. Той разкри, че кандидат купувачът Джоузеф Диксън е представил документ от американска банкова институция за над 150 млн. долара и в момента той се проверява, а резултатът ще стане ясен до два-три дни. Сираков допълни, че документално Левски е най-изрядният клуб в България.

“До края на тази седмица ще имаме повече яснота. Беше ни изпратен документ от финансова институция, американска, за инвестиции за над 150 млн. долара. Като всички в тази държава и аз съм Тома Неверни. Дали сме документа за проверка. До два-три дни се надявам да имаме отговор.

По-важно е инвестиционните условия за клуба, в частност за първия отбор, да бъдат приети в договора, който се прави в момента.

Не съм взимал акциите. Акциите са в клуба и не мърдат оттам, както и книгата на акционерите.

Не са само тези пари, които чакаме. Това е един старт. Имам договорка с него определени суми регулярно да бъдат превеждани. Ако сделката не стане, приоритетите ще са други.

Тези пари, които трябва да дойдат първоначално, ще ни позволят да изчистим голяма част от задълженията, да започнем сезона и да направим селекция.

Според мен, американска банкова институция не раздава такива докукемни под път и над път. Това ми дава надежда.

През тези 6 месеца Диксън е запознат с цялата картинка. Не вярвам институция в България, която и да е тя, да откаже инвестиция в такъв размер.

Той е единственият човек, който е проявил желание да получи акциите на Левски. Ако бяха няколко и трябваше да избирам…“, коментира Сираков, който допълни, че не се притеснява за лиценза на сините.

„Преди 20 дни получихме лиценз. От тази гледна точка нямаме проблем. Всеки клуб в България трябва да е под мониторинг. Убеден съм, че документално Левски е най-изрядният клуб в България“, сигурен е легендарният футболист на родния гранд.