Сираков примамва Мъри с цялата власт на Герена

Начало » Сираков примамва Мъри с цялата власт на Герена

Тема Спорт
Станимир СтоиловНастоящият собственик на Левски Наско Сираков работи усилено по идеята да събере екипа, написал синята приказка преди повече от 10 години. Босът на сините е имал среща със Станимир Стоилов, която се е състояла миналата седмица, съобщават информационните агенции.

Двете страни не коментират нищо по темата с лаконичното – като му дойде времето, ще съобщим, каквото има да се съобщава. Или както се казва – не потвърждават, но и не отричат.

Стоилов за последно отказа фантастична във финансово отношение оферта от Лудогорец. Тогава Мъри не се съгласи да подпише, защото имаше разминавания в условията за неустойки при уволнение.

Сираков е информирал Стоилов, че предстоят големи финансови и организационни новини в клуба, а това ще стане след смяната на собствеността. Наско е отправил предварителна покана към Мъри да се завърне на работа в Левски като старши треньор, като условието за по-конкретни разговори е договорът с английския бизнесмен и инвестиционния фонд бъде подписан.

Според Блиц Сираков е обявил, че ще даде огромна власт на Стоилов в спортно-техническата част от управлението на Левски и много добра за родните стандарти заплата. Наско бил категоричен, че иска големият тандем между двамата да се завърне на сцената.

Предполага се, че при английския собственик Мъри ще е английски тип мениджър, което изключва възможността за назначаването на спортен директор. Тоест цялата власт ще е в ръцете на Стоилов.

Сделката за новия собственик се очаква да бъде официално обявена в края на тази или през следващата седмица. Според Нова телевизия новият бос управлява активи за 40 милиарда долара и от известно време оперира и на българския пазар.