Скандалът на Изток се разраства

2011-03-02 17:08:00

Като взимат точките, да ни върнат дадените нахалос пари, възмущава се треньорът на Светкавица Пламен Донев

Отборите в Б група изнемогват, някои се отказват от участие, а в същото време реакцията на БФС е по-скоро комична, отколкото адекватна. Повод за това твърдение е скандалът, който се разрази с отнемането на точките на отборите, победили на Изток отказалия се Дунав.

Действието на Централата е в противоречие с актуалните правилници и документи и срещу това решение се опълчиха седем от девет в Източната Б група. Само два не са подали жалба – актуалният лидер след корекциите Доростол и още един, чието име все още не се оповестява официално.

Днес Светкавица стана поредният отбор, който внесе писмо в БФС с протест срещу изваждането на резултатите на Дунав от първенството, обяви старши треньорът на тима Пламен Донев.

"Изваждането на резултатите от есенния дял на шампионата на отбора на Дунав е ненормално, нелогично и в сериозна изгода за някои отбори. След като ги няма резултатите от тези мачове, искам да питам какво става с картоните, които ни бяха вдигнати и търпяхме наказания. Какво става с парите, които платихме като съдийски такси. Няма проблем, нека тогава БФС да върне на отборите съдийските такси, които са платени за мачовете с Дунав, заяви Пламен Донев.

Той посочи, че за четирима рефери и делегат един клуб от Б група плаща малко над 3000 лева, а отделно се плаща на полицията и за медицинско обслужване.

"Излиза, че за БФС няма проблем бедните клубове от Б група да хвърлят около 5-6 000 лева за мач, който после няма да бъде зачитан. Отнемат ни точките, анулират ни победите, но не ни връщат разходите, които сме направили. Къде е нормалността на това решение", чуди се българският еквивалент на Алекс Фъргюсън (по пребиваване начело на един клуб от родния професионален футбол)

Той допълни, че седем от останалите девет клуба в групата са се обявили против това решение. След като бяха извадени резултатите на Дунав, Доростол (илистра изненадващо излезе на първо място. Това е единият от отборите, който не е пускал протестно писмо.

В момента се очаква потвърждение и с изваждането на резултатите на Черноморец (Балчик), което ще доведе до ново пренареждане на отборите в Източната Б група. Същият проблем ще се появи и на Запад, ако Ком-Миньор не продължи участието си, както се очаква.

Вчера Черноморец Поморие изпрати подобно писмо до БФС, което беше разпространено от пресслужбата им и до медиите.

Вашият коментар