Скриха канарчето Стефан от акули в Буграс

2010-11-13 12:33:00

Две малки акули се радват на особени грижи и почит във фенклуба на Черноморец. Хищните риби, които са символ на клуба, са подарък от ултраса на Черноморец Марин Кирилов, който кръстосва океани и морета в професията си на корабен механик, съобщава пресслужбата на тима.

Марин се сдобил с малките акули от пристанището на Сан Франциско в Тихия океан. Той ги подарил за първия рожден ден, който фенклубът чества в края на октомври.

Рибите щуреят в аквариум, но скоро "жилището" им може да се окаже тясно.

"В търсене сме на по-голям стъклен дом. Не знам обаче когато и той стане тесен, къде ще ги държим”, коментира председателят на фенклуб "Сините акули" Неделчо Харизанов. Той е обявил конкурс сред привържениците за избор на имена на двете акули. До скоро около тях пърхаше канарче, кръстено на бившия футболист на Черноморец Стефан Трайков, но Харизанов го прибра в дома си от съображения за сигурност. Птичката можеше да стане лесна плячка на акулите при попадане в аквариума.

Преди честването на първия рожден ден ултрасите на Черноморец с дружни усилия направиха основен ремонт на фенклуба, който играе ролята и на кафе с името „При акулите”. Извършено беше обновление и на интериора. В близките дни на една от стените ще бъде закачена фланелка на легендарния бургаски вратар от средата на миналия век Костадин Бармуков. Като знак на приемствеността в съседство до екипа с №1 ще бъде фланелката с №9 на Адриан Фернандес. Из цялото помещение могат да се видят снимки от миналото и настоящето на Черноморец с ликове на любими футболисти. Таванът пък се обсипва с шалове на клубове от цял свят.

"Дейността ни се разраства. Печелим все повече приятели на клуба. Хем се радвам, хем се чудя дали скоро помещението няма да ни отеснее", заяви Харизанов. Агитката е отправила официална покана към изпълнителния директор на Черноморец Джан Пиеро Персикети да им гостува в близките дни, за да разгледа фенклуба.

Вашият коментар