Скучна Англия напред със словенци и датчани, Сърбия аут с отменен гол

Начало » Скучна Англия напред със словенци и датчани, Сърбия аут с отменен гол
Облак Вършалико Атлетико Мадрид
Снимка: Даниел Касас

Англия измъчи зрителите в скучен мач за нулево реми със Словения, за да излезе първа от Група С на Европейското първенство, макар с доста неубедителна игра – реми с Дания и минимална победа над Сърбия.

Хари Кейн пое отговорнстта и уж търсеше гола, но бе успешно спиран. Суперзвездата Белингам игра предпазливо, макар да комбинира с капитана и Фодън. Облак парира диагонален на Палмър.

Много по-щастлови накрая изглеждаха словенците, които ще продължат като трети от групата, след като Дания и Сърбия завършиха при същия резултат.

Дания и Словения имаха абсолютно еднакви показатели по 3 точки и 2:2 голове, жълтите картони 5:6 определиха втория в класирането – “червения динамит“.

Много по-жестоко бе за сърбите, които бориха здраво с датчаните за класиране, предимно в централната част и макар без много положения. Гол на Лука Йович бе отменен пак за някаква мини-засада, която VAR някъде съзря и неубедително опита да защити с линии. Бившият лидер в мъжкия тенис Новак Джокович гледаше невярващ на трибуните в Мюнхен.

Вратарят Райкович парира точен на Вестергаард с глава отблизо. Душан Влахович влезе жокер за последния половин час да помага на Йович, Лукич, Тадич и Савич. Митрович падна пред вратата на Шмайхел и искаше нарушение, но нервен отнесе жълт картон. Каспер хвана коварен на Милинкович-Савич в края.

Групата завърши с пет равенства.

Дания отива на силния домакин Германия в събота. Англия избегна този по-силен поток (с Испания и Португалия), чака съперник.