Слаби турци мераклии за Веско Минев

2010-11-04 11:41:00

Проблемите в защита обаче могат да стопират трансфера на левия бек

 

Пореден трансфер на играч в Турция може да направи през зимата Левски, съобщава централната спортна преса. Турският Сиваспор има сериозен интерес към левия бек на "сините" Веселин Минев.

Той ще бъде наблюдаван под лупа от скаути на турския тим, който тази година има сериозни проблеми в защита и логично е в дъното на Суперлигата. Повече допуснати голове от Сива, който е с 22, има само отборът на Николай Димитров и Георги Сърмов – Касъмпаша. Двамата преминаха точно от Левски в началото на сезона.

Сиваспор обаче не гледа от вчера Минев. В клуба вече имали дебело досие с изявите му и е почти сигурно, че ще пуснат официална оферта за него през зимната пауза.

Не се знае обаче какъв ще е отговорът на "сините", които изпитват страхотни мъки в защита този сезон. Само в групите на Лига Европа Левски е допуснал 8 гола, а в шампионата те са цели 13, колкото имат Локо Пловдив … Монтана. Централните защитници Милиев и Иванов са безобразно слаби, Станчев и Щърков – неопитни, а Мюлдер – колеблив. Шакиб Бензукан пък е вечно жаден за "огнена вода" и е изпратен да осмисли поведението си при юношите.

Интерес от Турция има и за Гара Дембеле. Известно е, че Трабзонспор имат готовност да платят седемцифрена сума в долари и ако изявите на французина продължат да са такива както в последните няколко мача, няма да е чудно ако от Герена откликнат положително на евентуална оферта, притеснени че до лятото цената му може и да падне.

Вашият коментар