Славиша изля болката си

Начало » Славиша изля болката си

Славиша СтояновичБившият треньор на Левски Славиша Стоянович коментира ситуацията на „Герена“ и призна, че е разочарован от втория си престой на „Герена“.

„Аз дойдох в Левски не защото не съм имал работа. Имах три оферти по това време, но емоцията ми каза, че трябва да помогна на отбора в трудните моменти. Покани ме Спас Русев, а след това говорих и с Наско Сираков. Като дойдох, имахме 13-14 футболисти, а повечето бяха и с коронавирус. Целта ни беше да стабилизираме отбора, да избегнем зоната на изпадащите и да интегрираме някои момчета от школата.

След март обаче се озовах в болницата. Терапията, която докторите бяха назначили, не беше ефективна и ситуацията ставаше по-зле всеки ден. Обадих на Спас Русев, защото тогава беше и трудно да се намери дори легло. Той ми помогна. Бях 18 дена във ВМА. Не беше толкова тежко, както беше писано в медиите. Бях на кислород доста време, но не беше толкова зле, както се беше писало“, разказа специалистът пред Спортал за битката си с COVID-19.

Стоянович разкри още, че е давал лични пари за премии в Левски.

„Като няма пари, трябва да реагираш. През зимата преценихме, че ни трябват футболисти на някои позиции, затова докарахме чужденци. Търсихме възможност да имаме малко повече конкуренция. Преди мача със Славия за Купата на България нямахме загуба, а след нея търсих реакция от отбора. Трябваше топките да се извадят на масата и да се прояви кураж. Не съм човек, който ще избяга след важна загуба, просто исках реакция от отбора на Левски.

Докато бях в болницата, не съм говорил с Наско Сираков и Павел Колев, получих само два смс-a. За първи път говорих със Сираков, когато излязох от карантина, преди мача с ЦСКА. С Живко Миланов водих комуникация всеки ден – за отбора, за тренировките. След като излязох от карантината, бях на тренировката, за да видя какво е състоянието на отбора. Така беше докрай.

Знаете, че е много трудно да се работи в условия на финансова криза, но не откривам топлата вода, като казвам, това. Много играчи имат семейства, за които се грижат и ситуацията е била доста тежка с тази неизвестност. Това беше положението. Никой обаче не казва, че си загубил, защото не е имало пари.

С Павел Колев нямахме много добра комуникация още от времето, когато дойде Георги Дерменджиев. В последствие разчистихме някои неща с него. Бяха навързани някакви моменти, за които той смяташе, че съм крив, за други пък аз“, каза още Стоянович.