Славия пусна Дюлгеров в Локо, взе Том, върна си Попара

2010-12-09 20:33:00

"Белите" и "смърфовете" си размениха по една резерва в края на годината

 

Полузащитникът на Славия Николай Дюлгеров стана първото ново попълнение на Локомотив Пловдив за втория дял от първенството. Дюлгеров ще премине на Лаута като размяна между клубовете, от която Славия взима бразилеца Евертон Джилио-Том.

Идеята за този трансфер беше лансирана и през лятото, но тогава на двата отбора не им стигна времето да оформят документите по преминаването. Така или иначе Дюлгеров не получи шанс да се докаже при Емил Велев и взе участие само в два шампионатни мача. На неговата позиция Велев налагаше израелският халф Том Маншаров, както и Стефан Киков в няколко срещи, но в средата на терена обикновено излизаха Даниел Пеев и Илия Илиев.

Освен първото ново попълнение Том, сигурно е завръщането и на още един халф – нисичсият сърбин Павле Попара, който идва от румънския Астра (Плоещ).

Славия вече се раздели с ветераните Тодор Колев и Йордан Петков, както и ще направи това със Стефан Киков и Радослав Рангелов. Дюлгеров, който е юноша на Левски, е петият футболист, който напусна стадиона в Овча купел.

Славия е във ваканция до 3 януари. След тази дата в продължение на 3 дни играчите ще преминат на преглед, после следват няколко тренировки в София и от 12 януари до 26 януари лагер (две контроли, противниците ще се избират намясто) в Националната футболна база на Израел в Натания. Вторият лагер е предвиден за началото на февруари в Анталия- Турция (2-16 февруари), където ще има най-малко пет контролни мача, като противниците ще бъдат уточнени по-късно.

Вашият коментар