Сливен приключва с А група

2010-12-07 12:57:00

На Дуци Симонович му писна от мизерията под Сините камъни и си "би камшика", след него поемат и играчите

 

Ще има отбор през пролетта или няма да има? Това е въпросът, който мъчи жителите на града под Сините камъни в последните дни. Причина за тези терзания е незапомнената криза за пари в клуба, която е от много месеци, но ескалира в последните дни.

Президентът Йордан Лечков е категоричен, че тимът продължава участие в А група и има достатъчно ресурс, пише "7 дни спорт".

Това обаче изглежда не е точно така. От вчера са знае, че изпълнителният директор и неофициален треньор Драголюб Симонович си е събрал багажа и оформил документите си в очакване да си тръгне от града. Според запознати, той все още е в Сливен, въпреки че няколко медии обявиха официално, че е приключил с "войводите".

Истина е, че все още няма официално становище от ОФК Сливен, а пред управленската структура под Сините камъни то може да дойде само от Йордан Лечков. Факт е, че решението на Дуци да си замине изненада както футболистите и треньорите,така и самия Йордан Лечков.

Причините са спортно-технически и финансови. Първите са свързани с концепцията да се налагат млади състезатели, които обаче нямат достатъчно опит в елита и избухват епизодично. С този потенциал Сливен може само да се бори за оставане в А група.

Финансовия въпрос и проблем нерядко се прехвърля върху основния длъжник на Сливен – ЦСКА, който има да дава няколкостотин хиляди лева на сливналии.

След Дуци ще поемат бразилците Миранда и Лазари. Някои от младите състезатели могат и да си намерят отбори у нас, но по-старите – едва ли ще се докопат до елита. По-интересните футболисти в Сливен са Мартин Ковачев, Деян Христов, Владислав Ямуков, Мирослав Миндев и Петър Стоянов. Почти сигурно е, че те ще разтрогнат на следващия арбитраж.

Вашият коментар