Слори дойде, Сержиньо го навил

2010-08-30 18:23:00

Холандското крило Андвеле Слори пристигна днес слебодяд в София, за да подпише договор за две години с Левски.

27-годишният Слори, който има два мача в националния отбор на "лалетата", ще подсили "сините" със свободен трансфер.

"Имаме договорка. Остава да уточним дребни детайли. Контрактът ми ще бъде за две години. Много се радвам, че към в България. Идвам, за да играя в Европа. Горд съм, че съм тук и съм част от отбора на Левски", заяви Слори на летище "София".   

За последно през пролетта той игра в английския Уест Бромич Албиън, за който записа 6 мача. Преди това Слори е защитавал цветовете на Фейенорд, Екселсиор и Телстар.

"Сержиньо ми каза, че трябва да дойда тук и да не му мисля много. Разбрах, че хората тук са дрюжелюбни. Имах други оферти, но основната причина да съм тук е Сержиньо".

"Грийн и Мюлдер ми казаха за страхотната атмосфера на стадиона. С подкрепата на феновете отборът все едно играе с 12 или 13 души на терена", каза още Слори.

"Иначе знам, че Левски е шампион почти всяка година, но не е печелил купата отдавна. Сега искам да се срещна със
съотборниците, с треньора, за да се запознаем", допълни той.

"Искам да започна подготовка с отбора възможно най-скоро. Трябват ми няколко седмици, за да вляза във форма и да заиграя в Левски. Готов съм на 70 процента. В последните два месеца се готвих с персонален треньор, който се занимава и с футболистите на холандския национален отбор. Да тренираш със съотборници обаче е различно, отколкото да се готвиш сам. Трябва ми малко време. Мисля, че когато стана готов, ще мога да помогна на отбора. Искам да дам най-доброто от себе си", каза Слори.

Той ще пътува за Севлиево, за да изгледа гостуването на Левски на Видима-Раковски днес от 18:00 часа за първенство.

 

Вашият коментар