Созопол пали лампите в неделя

2011-06-03 13:07:00

Завърши първия етап от реконструкцията на местния стадион

Созопол ще играе мача си от последния 38-и кръг на Югоизточната В група срещу Чирпан в неделя от 19:30 часа на електрическо осветление. Срещата ще се състои на новоизградения стадион в Созопол и ще бъде първи за местния тим пред собствена публика от година и половина.

Въпреки огромната като обем работа, която е свършена, съоръжението все още не е в завършен вид, защото амбицията е да се направят още тренировъчни игрища, както и трибуните да бъдат завършени.

"Като тревно покритие и компютърно обслужване на водонапоителната система, мисля че нашият стадион е най-модерният в България. Въпреки че проектът все още не е в завършен вид, решихме да изиграем този мач срещу Чирпан най-вече заради гражданите на Созопол, които са зажаднели за футбол, коментира шефът на клуба Румен Димов.

"След мача продължаваме работата по новите трибуни, козирките и помощните игрища. Трибуните ще бъдат издигнати, а отдолу ще бъдат административната част, съблекалните, складовете. Капацитетът на съоръжението ще бъде 2 500 зрители. Ще построим и два паркинга, двуетажни, един за 120 коли и един за 140. Когато съоръжението бъде окончателно завършено, ще кандидатстваме за лиценз от УЕФА", допълни той.

Вашият коментар