Спартак и Тополите се обединяват?

2010-10-22 17:18:00

Приемникът на Спартак Варна и фенският Тополите сега се гледат на кръв

 

Двата клуба от Варна, които претендират да бъдат наследници на местния Спартак ще търсят пътища за обединение през зимната пауза, стана ясно на срещата на аматьорските клубове от Североизточна България, домакин на която беше Шумен. Както е известно, оригиналният ПФК Спартак (Варна) изпадна в несъстоятелност заради огромни финансови задължения, достигащи до 4 милиона лева.

В момента в Североизточната В група се състезава ФК Спартак 1918, който взе лиценза на аматьорския клуб Владислав, както и ФК Тополите от село Тополи (община Варна), който обаче не получи регистрация заради съвпадение на името. Спартак 1918 е подкрепян от съвсем малка част от града, докато Тополите се радват на пълната поддръжка на феновете и дори в медиите той е изписван като Спартак Варна на феновете.

От страна на ФК Спартак 1918 присъстваха строителният предприемач Янко Станев и един от членовете на Общинския съвет във Варна, докато от страна на Тополите- Неделчо Михайлов. Двата отбора се състезават паралелно в Североизточната В група, претендират за промоция в професионалния футбол, а на мача между двата тима се стигна до грозни сцени между фенове, които до скоро са били съмишленици.

Вашият коментар