Спартак прави мощна селекция, мисли за Б група

2011-01-16 14:45:00

Генко Славов и Диян Дончев вече се върнаха, в клуба се работи професионално и с ясна цел

Третодивизионният Спартак Варна може да привлече още нови футболисти през зимната пауза в първенството, разкри спортно-техническият директор Живко Господинов.

Господинов заяви, че е доволен от зимната селекция досега, но при възможност той има желание да подсили състава с още попълнения, с които клубната управа преговаря в момента. От Спартак отдавна обявиха, че целта им е още от тази зима да имат отбор, конкурентен на лидерите в Източна Б група следващия сезон.

Отборът е убедителен водач в класирането на Североизточната В група и още след есенния дял няма съмнения, че клубът ще се върне във втория ешалон.    

Спартак преди дни въведе професионална структура на управление, каквито са лицензионните изисквания за А и Б група и вече моделът е пренесен в спортно-технически план.

19 футболисти заминават на лагер в днес вечерта. Отборът ще се готви 2 седмици в хотел край курорта Златни Пясъци и ще проведе 9 контролни срещи.

В Спартак вече се завърнаха вратарят Генко Славов и ветеранът в защитата Диян Дончев. Привлечени бяха двама мноогообщеващи футболисти – нападателят от школата на ЦСКА Юлиян Куртелов от Сливнишки Герой и десният халф  Григор Георгиев от Лудогорец.

Отборът на Спартак беше напуснат от голмайстора от есенния полусезон Иван Мартинов, а с тима се разделя и контузеният халф
Васил Фердинандов и Виктор Драголов. Двама от състава на Спартак Георги Глушков и Кристиян Щерев пък занимаха проби в кипърски тим.

Групата на Спартак за подготвителния лагер край Златни пясъци:

Вратари: Славов, Марков
Защитници: Луго, Венков, Чипев, Михалев, Илиев, Дончев, Андонов
Полузащитници: Димов, Георгиев, Димитров, Желяков, Костадинов, Гочев, Иванов
Нападатели: Андреев, Ганчев, Куртелов

Вашият коментар