Спецов с предупреждение към Левски, на Герена се обидиха

Начало » Спецов с предупреждение към Левски, на Герена се обидиха

Герена - Сектор АИзпълнителният директор на НАП Румен Спецов разясни каква е ситуацията с плащанията на Левски към държавата. Директорът заяви, че „сините“, както всяка една друга фирма, трябва да платят задълженията си в срок иначе в противен случай: „вече няма да има футболен клуб Левски в този си формат“.

Ето какво заяви Спецов в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

„Левски да не обслужва задълженията си към НАП – не бих казал, това е твърде силно. Но има определени забавяния в плащанията. Има разлика при издаването на лиценз на един клуб от футболния съюз и неговите изисквания за липсата или наличието на задължения и това, което НАП администрира като задължения. Това са две различни неща. При нас има план, по който Левски плаща своите задължения.

Така, както много други компании и фирми. Има срок, по който трябва да го платят. И ако в този срок, който е сложен, те не си платят задълженията, вече няма да има футболен клуб Левски в този си формат“, обяви Румен Спецов.

От своя страна Станимир Стоилов коментира изказването така:

„За мен е важно приходите, които влязат от „Левски на левскарите“, да отидат направо към НАП. Другият вариант е да търсим богати инвеститори и спонсори. Да, имаме задължения към НАП, които ще опитаме да изпълним. Г-н Спецов да решава какъв ще е Левски, няма да се случи. Не е най-доброто решение за него или за когото да е, да се занимава само с Левски. На фона на Левски и любовта на хората не трябва много да се заиграваме“.

Ще направим всичко възможно да изчистим задълженията. Не сме ги трупали само ние, но тогава НАП не са ги коментирали. С нас никой от Прокуратурата не се е свързвал“, заяви Стоилов.