Спонсорска смяна в БФС преди "Уембли"

2010-08-31 16:33:00

След 10 години съвместна работа "Глобул" и БФС прекратиха взаимоотношенията си

Три дни преди първата и много важна европейска квалификация Българският футболен съюз направи изненадваща смяна в отбора си от спонсори.

След 10 години съвместна работа "Глобул" и БФС прекратиха взаимоотношенията си.

Досега мобилният оператор бе основен спонсор на националния отбор по футбол. От днес обаче на мястото им ще бъде конкурентът "М-Тел".

Новият спомоществовател ще бъде анонсиран в 11 часа на терена на стадион "Васил Левски" с приятелска среща между "М-Тел" и българския национален отбор по футбол. В навечерието на първия мач от квалификациите за Евро 2012 главният изпълнителен директор на "М-Тел" Андреас Майерхофер и президентът на БФС Борислав Михайлов ще разкрият общите планове на водещия телеком и националния ни тим.

Според последния договор, подписан между "Глобул" и БФС, в касата на футболната централа влизаха по 400 хиляди лева на година за нуждите на националния отбор. Отделно бяха фиксирани премии за успехи, но класиране на голям форум така или иначе нямаше.

От "Глобул" са предложили да продължат да дават същата сума, но под друга схема – голяма част от нея да бъде под формата на бонуси за класиране на Евро 2012 и при положителни постижения срещу фаворита Англия. Сериозната обвързаност на финансовите с футболните постижения е отказало шефовете на БФС от подновяване на контракта с "Глобул" и преди седмица е официализиран краят на дългогодишното партньорство.

Предстои и смяна на служебните номера на футболните национали и хората, свързани с държавния ни тим. Всички трябва да преминат от "Глобул" към "М-Тел".

През последните години спонсорите и партньорите на футболния съюз намаляха драстично вероятно заради кризата и неубедителното представяне на националите.

На сайта на БФС са емблемите единствено на германския концерн “Пума”, който облича всички национални гарнитури, “Хьорнер” и “Загорка”, както и на “Форд Мото-Пфое”.

Вашият коментар