Спряха Дания-Финландия за инцидент с Ериксен

Начало » Спряха Дания-Финландия за инцидент с Ериксен
Кристиан Ериксен
Снимка: УЕФА

Първият двубой от група В на Евро‘2020 между Дания и Финландия бе прекъснат малко преди почивката (0:0) заради инцидент с Кристиан Ериксен, който се оказа много сериозен.

Суперзвездата на “датския динамит“ и шампион на Италия с Интер изпадна в комоцио и медицински екип хукна да го свестява. Всички съотборници се скупчиха около него да спират видимостта към реанимиращите процедури на медиците, а кадрите с изплашените им погледи и сълзи в очите бяха покъртителни. Съпругата на креативния халф (109 пъти национал и с 36 гола) слезе на терена, Кяер и вратаря Шмайхел й съобщиха тежкото положение и я прегърнаха.

Хиляди фенове в червено и с викингски шапки стояха смразени с ръце на главите на трибуните на “Паркен“  в Копенхаген в молби за живота на легендата. Футболистите скриха изнасянето на Ериксен на медицинска количка с бели платна-паравани.

Веднага заваляха съобщения за подкрепа на Кристиан от футболисти (Брахим Диас, Рахийм Стърлинг, Kр. Роналдо първи) и почитатели. 31-годишният техничар имаше тежък сезон в Интер като треньорът Конте не му се доверяваше за титуляр, но при шанс Ериксен доказваше класата си.

Излезе снимка с играча на носилката с ръка на чело и с кислородна маска, изглежда в съзнание. УЕФА съобщи, че състоянието му се стабилизирало, по-късно ще се реши дали ще се доиграе мача.