Станимир Стоилов похвали Левски

2010-12-17 18:12:00

"Сините" трябват да търсят алтернатива на Дембеле в нападение, съветва специалистът

Ден след престижната победа с 1:0 над португалския гранд Спортинг, бившият наставник на Левски и националния отбор Станимир Стоилов похвали "сините" за цялостното им представяне в Лига Европа. Наставникът даде обширно интервю за BGfootball.com, в част от което внимателно анализира участието на българските тимове този сезон на европейската сцена.

"Най-точният анализ може да бъде направен от спортно-техническото ръководство на отбора, но след като в началото бе поставена цел участие в групите и тя бе изпълнена, можем да отчетем добро представяне", коментира специалистът. Според него, седемте спечелени точки от Левски в надпреварата са заслужени, но съжали, че участието на "сините" приключва на този етап.

"Трябва да се даде положителна оценка на представянето. За нивото, на което е българският футбол, това е добро постижение. Въпросът е да се направят правилните изводи и анализи, и оттам нататък да се продължи във вярната посока. Да не е поредното добро стъпало, след което пак да се върнем към миманса", коментира Мъри.

Според Стоилов в момента Левски разчита повече на изявите на индивидуални играчи, като не пропусна да отбележи трансферния удар на "сините" с привличането на головата машина Гара Дембеле. След като акостира през лятото на Герена, французинът се отчете с 26 гола и бързо се превърна в незаменима фигура в отбора. Мъри предупреди обаче, че това е нож с две остриета, защото по този начин клубът става зависим от един футболист. Алтернатива на върха на атаката трябва да е една от задачите, която да си постави ръководството през зимната пауза, добави Стоилов.

Очаквайте цялото интервю със Станимир Стоилов

Вашият коментар