Старата власт в БФС в последни гърчове преди официалното падане

Начало » Старата власт в БФС в последни гърчове преди официалното падане
Димитър Бербатов
снимка: Sportal

Заявлението на Димитър Бербатов до Търговския регистър да бъде вписан като президент на Българския футболен съюз бе спряно от Софийски градски съд след жалба от страна на настоящето ръководство на централата, предаде БГНЕС.

Във вторник вечерта Бербатов и екипът му подадоха документи до Агенцията по вписванията, за да бъдат вписани решенията от проведения от тях конгрес на БФС на 18 март, включително записването на новия президент и Изпълнителен комитет на организацията.

Още днес от БФС в последни гърчове преди да сдадат властта, са обжалвали чрез члена на Изпълкома Емил Костадинов, а от СГС са приели жалбата, тъй като в момента тече съдебно производство във връзка с конгреса на 18 март.

„Налице е висящо преюдициално исково производство по предявени искове за отмяна на всички решения на проведено Общо събрание на сдружението на 18.03.2022, включително тези обуславящи вписването на промяната в заявените обстоятелства (за избор на нов представляващ сдружението и членове на управителния му орган)“, се казва в решението на съда.

Днешното определение на СГС може да се обжалва пред Софийска апелативен съд в едноседмичен срок.