Статуквото в паника, не виждало Бербатов как ще управлява

Начало » Статуквото в паника, не виждало Бербатов как ще управлява

Венцеслав СтефановЕдно от лицата на провала на българския футбол и най-голям радетел за запазване на прогнилото статукво Венцеслав Стефанов се обади веднага след изявата на трите легенди на родния футбол – Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров.

„Трите коня се събраха за лятната почивка и си мислят, че морето е до колене. Защо се събраха сега – за морето. Бербатов иска до две седмици конгрес… Недейте, че ще получа, както викаше един приятел, разрез на сърцето. Като му дойде времето, ще има конгрес и хората ще си кажат своите виждания и желания. Не виждам нито ясна визия, нито програма как ще оправят футбола. Нашият футбол няма да се оправи с името на Бербатов. И Лионел Меси да застане начело на БФС, без много работа нищо няма да стане. Не може само да седиш, да гледаш отвисоко и да командориш. Мислят си, че всичко, което хвърчи се яде. От следващия ден тримцата няма да знаят къде са, ще им се стоварят на главите куп проблеми, говорим за 500-600 клуба.

Ние гледаме отстрани и си даваме парите, за да го има футбола, но ако те си мислят, че ще седят и другите ще са им аргати, жестоко се лъжат. Мен ме интересуват единствено нещата в Славия да са наред и ако може, да помагаме с нещо на футбола. Постове никога не са ми били цел. Важно е тези, които са начело на БФС, да имат визия, обноски, а и ролята на държавата е от голямо значение. Тя трябва да погледне поне с едното око на футбола. Струва ми се обаче, че в последно време е примижала и с двете.

Тези тримата не ги виждам като работеща алтернатива. Мартин да седи мирен там, той не може да си управлява парите, тръгнал футбола да управлява. Ако така го измамят и във футбола, какво ще правим? Хората, които издържаме клубовете, все нещо сме научили за толкова години, оцелели сме за това време – ние, Гришата и т.н. Вижте, бяха много добри футболисти и са добри момчета, но не ги виждам като управляващи футбола, тази лъжица не е за тяхната уста. Ако това се случи, ще видите какви циркове ще станат. Циркове!

Не ги виждам. Няма шанс! Главата си залагам. Методиката, за която говорят, и сега я има. Митко не открива топлата вода. Може да се провери. Някои клубове обаче не я изпълняват. И какво ще направи Митко? Ще отиде да бие бизнесмени с тояга ли? Или ще ги изхвърли от футбола? Конгресът е глас народен, глас Божи. Това, което става е сигнал и за Боби, явно трябва да преосмисли някои работи, явно някъде е опущил нещата. Поживём-увидим! Но тези, дори да спечелят, не ги виждам. Тежка е царската корона. Ех, Мите, Мите, Мите! О, извинявайте, г-н Бербатов, г-н Бербатов, г-н Бербатов! Да, той е господин“, заяви Венцеслав Стефанов цитиран от Спортал.