Стенли удари в земята празнодумците: С всичкия си управленски опит докараха футбола до дъното!

Начало » Стенли удари в земята празнодумците: С всичкия си управленски опит докараха футбола до дъното!

Стилиян ПетровРекордьорът по мачове с националния отбор Стилиян Петров излезе публично заедно с Димитър Бербатов и Мартин Петров в битката за БФС. Както е известно, той е част от екипа на легендарния голмайстор в борбата за президентския пост в родния футбол.

„Аз не се бях прибирал четири години, тъй като животът се промени. Живея в Бирмингам, но имаме ангажименти със семейството, училище, тренировки, сега и пандемията пречеше да се пътува. Промяна в БФС? Много сериозен въпрос, с който се борим от дълго време. Митко и екипът обиколиха цялата страна, аз за жалост нямах възможност. Той може да каже повече неща. Конгресът трябва да го има, за да излязат всички кандидати. Няма значение кои са те – Борислав Михайлов, Христо Порточанов и Димитър Бербатов. Ето Митко Бербатов излиза с екипа си и показва идеи. Ние не виждаме други кандидати, които искат да го направят. Изглежда, че целта е да се избегне конгреса. Ние искаме да направим промяна. Най-странното е, че това е структурата на БФС от дълги години. Може би ние сме по-организирани, по-иновативни, единни. Клубовете вече им е писнало да ги третират по този начин. Футболът е за хората, които искат да се развиват. Хората искат да развиват треньори, футболисти.

Знаехме с какво се захващаме, знаехме, че ще е много трудно. Казваха ни, че нямаме шанс, когато започнахме. Против системата няма как да се борите. Повечето идеи при нас дойдоха от Митко Бербатов. Той показа как иска да промени българския футбол към по-добро, с какъв екип желае да работи и да се случи. Той е успял българин в България и в чужбина. Дали ще стане, ще видим, дано. Ние искаме да променим.

Всеки един от нас е минал през всяка една национална гарнитура. Знаем колко е важно. Ние сме загубили респекта на световния футбол, а говорим как всичко е наред. Венци Стефанов излиза и казва, че всичко е наред, а не е така“, заяви той.

„Преди няколко години държавата каза, че не иска да работи с БФС, като спец части влязоха в сградата. Това са лоши неща. Вижда се недоверието на държавата към българския футбол. Това е на дневен ред. Държавата и БФС трябва да вървят ръка за ръка. Те са били и са още наши идоли. Не значи, че са лоши хора, но просто не са направили така, че футболът да се развива достатъчно добре. Затова и клубове, и ние искаме промяна“, добави още Петров пред btv.

„Те не знаят с какво се занимава Стилиян Петров. Те не знаят какъв опит имам в бизнеса, в маркетинга, във финансирането, във финансите. Ние имаме бизнеси, правим бизнес операции. Важното е, че те доказаха след 15 години управление, че продължават да нямат административен опит, което е най-лошо и най-пагубното. Говоря с много актуални футболисти, които искат да учат и да се развиват. Много умни момчета, които искат да бъдат нещо в българския спорт. Те искат да бъдат част от тази промяна. Няма прогрес за българските таланти, треньори и фенове.

Нашите ценности са едни и същи, ние сме израснали по един и същ начин, трудили сме се по един и същ начин. Никога няма да забравим това. Така е било и с всички футболисти, които сме играли. Не сме завиждали на успехите ни, а сме се подкрепяли. Вчера доживяхме и Митко да плати сметката в ресторанта. Знаете, че аз преминах през труден период в борбата с рака. Те двамата и доста други български футболисти дойдоха да ме видят. Ще разкажа една случка, когато ми слагаха инжекциите, докторът беше голям фен на Манчестър Юнайтед и се беше притеснил в присъствието на Бербо. Това е Митко Бербатов, това е Мартин Петров. Те дойдоха да ме видят. Така цениш приятелството. Не какво е направил за теб, а уважението. Разбира се, че без подкрепата на семействата, няма как да сме тук. За нас семейните ценности са много важни. Това определя как работиш и прогресираш. Това, което Митко Бербатов е изградил, е много интересно. Защото всеки един си има определена роля и всеки знае с какво трябва да се занимава. Екипът за него е едно от най-важните неща, като той е успял да го изгради и да го сплоти“, завърши Стилиян Петров.