Стефанов се опълчи срещу мениджърите

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов призна пред журналисти, че Филип Кръстев не е точно играч на Манчестър Сити, а е трансфериран директно в белгийския слабак Ломел, за да може английския клуб да спазва правилата на финансовия феърплей.

Стефанов отрече напълно работата и дейностите на футболните мениджъри, атакувайки директно импресариото на играча Николай Жейнов.

Той заяви, че Филип Кръстев ще получава сериозна заплата за българските стандарти. След това беше внесено уточнението, че става дума за сума преди данъците, които в Белгия са високи, защото е „бяла държава“.

Както е известно, играчът остава още шест месеца в Славия, а после отива в Ломел, който е собственост на собствениците на Манчестър Сити.

„Желанието беше на Филип да остане още шест месеца в Славия и ние го удовлетворихме. Единственото, което ми прави лошо впечатление е, че той работи с подобен мениджър – Николай Жейнов. Голяма част от родителите попадат в лапите на различни псевдомениджъри в България. Разбрах, че Филип е ходил няколко пъти на проби в Байер Леверкузен и в други клубове. Това се случва, когато родителите се подведат по приказки на агенти. Да водиш деца по проби е като да ги представяш като стока. Това е стресова обстановка за младите момчета“, започна Стефанов.

„Има и нормалното предубеждение към източноевропейските кадри. Призовавам родителите да внимават с псевдоагентите, които продават фалишиви мечти. Всяко дете трябва да си извърви пътя. Тогава, когато може да покаже качества, тогава вече хората да го забележат и да му се отвори пътя към големия футбол“, добави още той.

„Разбирайки, че Филип ще отиде в този клуб, Николай Жейнов достига до родителите, обяснява им колко е велик, колко е голям. Трансферът е пред финализиране, а аз разбирам, че той е сключил договор с Филип. Забранил съм на всички футболисти на Славия да работят с агенти.

Започнаха да пълнят главите на родителите защо той подписва с белгийския клуб, а не с Манчестър Сити. Заради финансовия феърплей, те имат право на 9 преотстъпени и ако той подпише с тях, влиза в техните преотстъпени. Затова те си имат сателитен клуб, където си вкарват футболисти и ги обучават със свои треньори. В зависимост от качествата му, после може да се върне в клуба. Това е политика, върху която няма как да влияем“, завърши Стефанов.

Стефанов не уточни как ще стане привличането на следващия етап и как ще се избегне сегашната пречка.