Стефан Капралов е новият шеф на ПФЛ

2010-10-05 13:13:00

Бившият изпълнителен директор на БФС получи 21 гласа за победата си

 

Бившият председател на Спортно-техническата комисия на БФС и бивш изпълнителен директор на централата Стефан Капралов беше избран днес за президент на Професионалната футболна лига. Роденият през 1954-а година в София Капралов е доктор по педагогика на Софийския университет, но е преминал по всички стъпала на българския футболен живот.

Емоционално Капралов е свързан с най-стария български клуб Славия, тъй като баща му е бил дълги години футболист на този отбор, а самият той също е започнал кариерата си там, а също така е бил за определен период и вицепрезидент.

Капралов наследява поста от Валентин Михов, който през пролетта си подаде оставката и става 4-и президент на ПФЛ след Запрян Запрянов, Томас Лафчис и Валентин Михов.

Промените в Устава, които бяха гласувани днес утвърдиха, че президентът на Лигата ще получава месечно възнаграждение, чийто размер ще се определи от Управителния съвет. Така според член 22, точка 4 от Устава шефът на Лигата вече ще бъде на заплата.

"Предстои ни къртовска работа, за да бъдем на върха на пирамидата. Първата ни задача е до края на месец октомври да се сформира работна група, която да представи пред председателя на Народното събрание, пред министър-председателя и пред министъра на финансите нашите предложения за промени в законите. Едно от нашите искания е ПФЛ да получава средства от букмейкърските къщи за това, че те правят игри и печелят пари с имената и дейността на футболните клубове, заяви Капралов на първата си пресконференция като президент на Лигата. Групата трябва да бъде сформирана и да подготви проектите на Лигата до 25 дни.

"От мене не започва историята, а искам да продължа положителното, което е започнал Валентин Михов. Наистина можем да продължим преговорите за прехвърлянето на правата за администриране на първенството от БФС. За мене няма обречена кауза", допълни той.

Вашият коментар