Стилиян под ножа, аут до края на 2010 година

2010-10-25 17:52:00

Пропадна честването на неговия мач №100 за България на 17 ноември

 

Стилиян Петров е аут от терените до края на годината. Това проваля и планирания за култовата за българския футбол дата 17 ноември негова юбилейна среща с националния отбор на България, тъй като щеше да се яви негов мач №100 за представителния тим. Именно затова Борислав Михайлов търсеше приличен съперник за двубой в София, за да се съберат повече хора, които да уважат Стенли.

 

"Загубихме Стилиян Петров за около два месеца. Той може би ще се нуждае от операция, но не искам да избързваме, защото в следващите часове ще му бъдат направени нови изследвания. Това е много лошо, защото той се намираше в отлична форма", заяви мениджърът на неговия Астън Вила Жерар Улие.

 

Французинът наредил да се направи повторно изследване на скенер, за да се потвърди диагнозата на Стилиян. Според първото заключение на лекарския щаб на "Вила", капитанът на бирмингамци и на България ще трябва да претърпи операция на коляното. Халфът получи тежката травма при загубата от Съндърланд с 0:1 в събота. 

 

След признанието на Матеус, че Стенли няма да играе до края на 2010 година, за селекционера Лотар Матеус остава надеждата възстановяването на Петров да върви по план и той да е на линия поне за ключовата европейска квалификация срещу Швейцария през март 2011 година в София.

Вашият коментар