Стоичков изригна: Барса заличава легендата Меси

Начало » Стоичков изригна: Барса заличава легендата Меси
Лео Меси Барселона
Снимка: Даниел Касас

 

Христо Стоичков наруши мълчаливото следене на ситуацията в бившия си клуб Барселона с любимият си футболист Лионел Меси и след нялколо дни търпение изригна в свой стил:

“Заличаваме един мит, даваме ритник отзад на най-великия играч в историята на Барселона. – разгневи се Камата пред мексиканския TUDN. – Петним името и каризмата му, аз съм съдружник в Барса и мога да кажа, че го опетняваме. Не знам защо, футболистите, които направихме историята на Барселона, винаги ни пъдят през задния изход, смятат че пречим, че искаме да им откраднем президентството или  нещо подобно.. Господа, не може легендите винаги да излизат от задната врата!“

“Златната топка“ за 1994 не пропусна да разкритикува директорския борд на Бартомеу:

“Това ръководство развали всичко, изглежда иска да настрои публиката срещу играчите. Спечелих четири първенства подред, както и първата Европейска купа за клуба, не бих могъл да изплатя любовта на феновете, но тези директори нямат лице, плащат на журналисти да наливат масло в огъня, жалки са…“    

Бартомеу и сие разтрогнаха договора си с адвокатската фирма “Куатрекасас“, една от най-престижните в Испания, заради това че съветвали Меси и именно те изпратили от негово име официалната телеграма (бурофакс), с която шесткратната “Златна топка“ обяви, че напуска клуба. Адвокатите пледират, че датата 10 юни в подписания между Лео и шефовете договор с клауза “оставане“ е невалидна, поради удължаването на сезона от извънредните обстоятелства с пандемията коронавирус.

Феновете не искат да се разделят с Лионел Меси и очакват с нетърпение публично обяснение от млъкналия след 2:8 от Байерн Мюнхен 33-годишен нападател, който се обмисля как и кога да го направи.   

Междувременно слуховете за преминаване на Лео в Манчестър Сити се подсилиха с присъствието на треньора Жозеп Гуардиола в Графския град, където снощи бе засечен да вечеря в скъп ресторант. Пеп е на кратка почивка у дома, но няма как да не се е видял с Меси.