Стойка Кръстева носи второ злато в Токио – на бокс

Начало » Стойка Кръстева носи второ злато в Токио – на бокс
Стойка Кръстева
Стойка Крстева и Борислав Георгиев

Стойка Желязкова Кръстева натупа еврошампионката Шакъроглу (Тур) на финала на дебютния женския боксов турнир до 51 кг на олимпиадата в Токио‘2020 и донесе второ злато на България на тези игри. Полуфиналната жертва на сърцатата 35-годишна състезателка от Върбица, Добрич, стана високата японка Намики, която искрено се радваше на бронза си.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино уважи националният химн на България, след като лично връчи медала на Стойка и й направи знак, че е номер едно, явно бе гледал и битките. Д-р Иван Иванов развяваше националния трибагреник от трибуните и викаше “Бравоооо“

“Държахме концентрация на пълни обороти, минахме през пет много тежки мача заедно с треньора ми Борислав Георгиев, доктора и щаба, благодаря и на всички които ми помагаха през моя път, и на федерацията. – каза Стойка за БНТ. – На финала се доверих на изградената от треньора ми перфектна тактика, за да я победим. Бях загубила от нея преди на квалификацията и за мен бе двубой на честта. Знаех, че съм по-добрата и трябваше да го докажа“.

“Всички щяха да играят назад срещу туркинята, но Стойка е добра с ръце и пространство,  тряваше да пресираме с много удари в трупа, да сме агресивни в клинч и пречупихме съперника още в първи рунд. Стойка е уникален професионалист, изпълнителна, трудолюбива, пример е за всеки!“ – добави треньора й Георгиев.