Стойчо: Време е да видим волята и характерите

Начало » Стойчо: Време е да видим волята и характерите

Стойчо МладеновСтойчо Младенов даде официалната си пресконференция преди решителния плейоф между ЦСКА и Виктория Пилзн. Сблъсъкът от Лигата на конференциите е в четвъртък от 20:00 часа на „Васил Левски“. „Червените“ имат да наваксват пасив от два гола, след като първият мач загубиха с 0:2.

„Готвим се, знаем, че ще е трудно. Няма лесни мачове, ще се постараем да надделеем и противникът да се съобразява с нас, а не обратно. Там не успяхме, не бяхме достатъчно агресивни. Тук ни трябва точно тази агресия, за да обърнем“, заяви Младенов.

„В разговорите съумяхме да убедим състезателите, че представянето ни бе 40-50% от възможностите на нашия отбор. Ако добавим и останалите, сме способни на обрат. Надявам се, че всички са осъзнали и са мотивирани да покажат качества. Говорим за колективна игра, с която да надделеем. Като стартов състав трудно може да се изненадаме. Всичко е въпрос на подход, схема на игра. Но ще има 10-15 минути, противникът ще се прегрупира и ориентира бързо. В съвременния футбол трудно може да се изненадаме. Знаем си състезателите. Когато има равнопоставеност, изпъква индивидуалната класа. Това е водещото в такива моменти. Именно сега трябва да се покажат воля и характер, от първата до последната секунда. Това трябва да бъде водещо. Очаквам да победим. Ако това не стане, поне поведението ни да е достойно за името ЦСКА. Това трябва да бъде разбрано от играчите. Въпросът е да излезем и да проведем битка“.

„Който иска да критикува, никога няма да ме извадят извън релси. Аз знам какво притежавам и какво трябва да се направи. Заявих, че за тези две години трябва да направим отбор, който да бъде на нивото на Лудогорец и да надделее над него. Това е основното, което трябва да свършим. Ако някой мисли, че щракваш и магията се случва, просто се заблуждава. Предстои ни много работа, много труд, да оценим качествата на тези футболисти и оттам да преценим какво ни трябва да допълваме, за да подобрим класата на отбора. Трябва ни качество, а не количество, за да има реална конкуренция. Ние сме клуб, който не спира да работи във всяко отношение. Работим и върху селекцията. Когато е необходимо, действаме. Не е от значение дали ще влезем, или не, защото ЦСКА трябва да има топ отбор. Загубата няма да ни попречи на осъществяването на идеята. Имаме основа, върху която трябва да надграждаме“.