Стойчо: Не съм правил селекцията, не си говоря с Гриша Ганчев

Начало » Стойчо: Не съм правил селекцията, не си говоря с Гриша Ганчев

Стойчо МладеновТреньорът на ЦСКА Стойчо Младенов разкри, че от декември месец насам не си говори със собственика Гриша Ганчев, като уточни, че в края на миналата година се е случило нещо, което ги е отдалечило един от друг и тогава не са в комуникация.

„Българският футбол ще бъде в по-цветущо състояние, ако собствениците дадат възможност на треньорите да селектират и менажират отборите. При българските клубове, в които е дадена тази възможност имат успехи. На мен не ми е дадено правото да селектирам и менажирам“. обясни Стойчо.

„До декември месец работихме в екип, но след това се получиха стълкновения и аз нямам тази възможност. Тези няколко футболисти, които бяха взети през пролетта не знам кой ги е гледал. Те имат нужда от адаптация. Това ръководство във времето си е доказало с попадения в селекцията си, но това не е достатъчно. В тази дейност трябва да участва треньора. Когато имам думата – този се взима, този не, тогава съм готов да нося цялата отговорност. До декември месец беше удоволствие да работим с господин Ганчев, но се случиха някои неща и се отдалечихме и не си говорим оттогава. Комуникацията ми е с Дани Ганчев“, разкри Младенов.

„Ние имаме план, по който работим. Никой не е казал, че трябва да ставаме шампиони. Може би аз бях този, който изисква да се раздаваме по шампионски. Имам две години, в които да изградя отбор, с който да преборим Лудогорец. Имало е много неща от предишни ръководство, които ни забавиха и сегашното трябваше да го оправят. Това много ни забави“, каза още Младенов.

„В предни позиции имаме сериозни проблеми и всичко опира до един Жорди Кайседо. Създадените положения са малко. Проблемите са доста и ни се струпаха от подготовката. Притъпихме остротата си. Настъпи едно примиренчество от непостоянството, което съществува. Отсъствието на доста състезатели в предни позиции, които носеха креативността оказа влияние“, добави още Стойчо.

Младенов припомни и за сериозната съдийска сеч срещу ЦСКА, като уточни, че има нареждане към реферите да дават картони на отбора му и ако не го правят, то те биват наказвани.

Думите му бяха допълнени от специално подбрани от него видеа от мачове срещу Левски, Ботев (Пловдив) и други тимове. Младенов допълни, че реферите малтретират не само футболистите на неговия отбор, но и тези, които са преотстъпени от „червените“ на други тимове. Поради тези причини Младенов предупреди, че ако това нещо продължи, клубът и той ще реагират по друг начин.

„Поводът на тази пресконференция е, че влизаме в най-важния цикъл от шампионата, където много неща ще се решат. Затова сме ви подготвили една изненада. Да позагреем. Още веднъж да си припомним терора срещу ЦСКА и да отправим още веднъж предупреждение, че това е недопустимо. Далеч сме да се оправдаваме с лошите резултати. Това е един от начините на обезверяването, на отчаянието. Омаломощават силата, която имаме“.

„Не че е изненада, но така го нарекох – изненада. Нека още веднъж си припомним как сме ощетявани. Това е само 1/10 от ощетяванията. Искам това нещо да се прекъсне”, каза Младенов, след което продължи с видео и коментар на ситуациите, които са следните:

В мачовете с Левски и Ботев Пловдив претендира за по една недадена дузпа. При 2:0 в 76-ата минута иска дузпа срещу Черно море. Арда – ЦСКА (дават дузпа срещу ЦСКА, която после я отменят заради засада, но нямало дузпа). Пирин – ЦСКА, ситуация за дузпа.

Младенов се върна и към наказанието от три мача заради реплики към съдията по време на домакинството с Берое.

„Няма нарушение, а дава картон на Йомов. Потърсих му сметка, а той ме гледа нагло. Седи 30-40 секунди и ме гледа нагло и подло. Тогава му казах нецензурни слова. После влязох в съблекалнята и се извиних. Страничният каза, че го е подвел. Мен ме наказват, ощетяват ЦСКА. А него кой ще го накаже? Знаете ли какво нареждане има? Да се показват картони на ЦСКА. Имаме над 70 картона. Шарят ни непрекъснато с картони и все някой отсъства”, добави Младенов, след което отново се върна към видеата.

В мача с Левски не дава картон на Краев. Това е 1/10 от всичко, което се прави срещу ЦСКА. Който не показва на ЦСКА картони, ще бъде наказан. Знам го от съдия. Имам свидетели. Защо сме изнервени? Те ни изнеррвят.“

„Арда – ЦСКА – Тоя, същия, Зехиров направи три нарушения, за да му се покаже картон“.

Погледнете нашите таланти как ги малтретират. В Миньор (Перник). Тях ги малтретират, да знаете. Имам поглед върху всички преотстъпени наши състезатели. Влизаме в първата шестица и ако този терор продължи, сме готови да направим нещо друго”, закани се Стойчо Младенов.

Младенов продължи по темата с трансферите.

„Имах списък, но всички футболисти бяха отхвърлени. И то национални състезатели. Това непостоянство е от липса на класа. Не трябва да бъдат само 4-5 класни състезатели, които притежаваме. Трябва да бъдат 10, 11, 12, 15. Погледнете Лудогорец. Да направим една съпоставка с Лудогорец – нашия претендент за титлата. Как реагираха те? В момента, в който се доближихме на 2 точки похарчиха сигурно над 5 млн. евро и взеха 7 футболисти. Какво направи Левски? И те взеха 7-8 футболисти. Всички привлякоха и подобриха качеството с включването на определени състезатели, които да вдигнат качеството и конкуренцията в отбора. И всичко това се отрази. Вие сами казвате и пишете, че новата селекция, новите хора са взели 12 точки в Левски. Нашите колко взеха?“, попита треньорът на „червените“.

„Водещ трябва да е старши треньорът. Той да решава и избира. Нека да ми се предлага. Нямам нищо против. Но аз да казвам: този го взимаме, а този – не. Тогава съм готов да нося 100-процентова отговорност“.

„В тази селекция имам трима състезатели, които са привлечени по мой избор. Това са Мухар, Метс и Томас Лам. След това привлякохме и Кръстев. Но това е вложение за следващата и по-следващата година. Очакваме Кръстев да е водещ централен нападател на ЦСКА. Има нужните качества, но се изисква работа с него – както спортно-технически, така и тактически.

„Де факто оставаме със селекция, която не съм правил. Имахме крещяща нужда от ляв бек, защото знаехме, че Брадли няма да остане. Не успяхме да привлечем. Не че не съм предложил. Но просто ми казаха, че не става“, допълни Младенов.

Той даде интереснен коментар за новия играч Морено. „Най-вероятно няма да играе до края на сезона. Дълго време го лекувахме. Как да го пусна? Аз не го познавам“, лаконичен бе Младенов.