Стойчо премина в ЦСКА 1948, слага край на треньорската си кариера

Начало » Стойчо премина в ЦСКА 1948, слага край на треньорската си кариера

Стойчо МладеновСтойчо Младенов ще бъде оперативен директор на ЦСКА 1948. При представянето си Екзекутора на Ливърпул заяви, че е приел офертата, защото са го принудили да напусне ЦСКА от „Армията“. Легендата на армейците допълни, че мечтае за единен ЦСКА.

„Приключих кариерата си като треньор. Минавам в друга сфера, като ръководител. Започвам в клуб, който е осонван от фенове и легенди на ЦСКА. Виждам, че се развива възходящо. Самото представяне и класиране го показват, че тук се работи професионално, защото в клуба има професионалисти.

Изборът ми беше след като нямам други оферти от България, да премина като ръководител. Щастлив съм, че влизам в ЦСКА, където е изпълнено с фигури, табели на ЦСКА.

Надявам се със своя опит да бъда полезен във всяка една сфера на клуба. Ще ми трябва време за да се ориентирам”, каза Младенов, който коментира по следния начин недоволството на част от феновете, че е приел офертата на ЦСКА 1948:

“Всеки е в правото си да бъде недоволен. Аз съм достатъчно зрял човек, за да преценя какво да направя в моя живот. Какво по-добро от това да отида в клуб, в който работят мои съотборници, легенди на ЦСКА. Къде да отида – в Лудогорец, Левски? След като ме принудиха да напусна ЦСКА от „Българска армия“, къде да отида? Попадам на точното място. Това е клуб с бъдеще. Самото развитие го показва и доказва.

Така разсъждавах. През тези три месеца се срещах с ръководителите, спонсорите и придобих представа. Колко е богат спонсорът, аз не знам. Това е най-малката заплата, която съм получавал – като активен състезател и треньор. Наляво и надясно интригите продължават”, допълни Младенов, който коментира и бъдещата си работа с Любо Пенев, тъй като двамата имаха медийни престрелки преди време.

“Това е прецедент да бъдем в един крлуб с него. Когато има силни характери, прехвърчат искри. Има нещо, което да ни обедини и това е футболният клуб ЦСКА. Имаме за какво да работим вбъдеще и работата ни да е успешна. Самото наименование оперативен директор говори красноречиво. Спортно-техническата част е изцяло, 100% на Любослав Пенев. Правото на всеки треньор е да менажира. Всичко останало аз и Гьонов се надявам да го постигнем.

С всяка година трябва да сме все по-напред. Всички тук сме с характер на победители. Търсим максимума във всеки един мач”, заяви Екзекутора на Ливърпул, който каза, че може да отиде на “Армията”, за да гледа срещата между двете ЦСКА в следващия кръг.

“Защо да не отида на “Армията”? Както получавам крайни есемеси, така и положителни. Да наречем ли Гибона предател, или Наско Сираков?

На мен, а и на всички ни е неприятно, че има две ЦСКА-та. Но всичко зависи от нас – както от „Армията“, така и тук. Искам да видя един ЦСКА. Стига с това разделение. Феновете – разделени, легендите – разделени, ръководителите… Искам да видя единен ЦСКА. Не говоря за обединение, вие го казвате. Говоря за единен ЦСКА. Има разделение между фенове, легенди. Факт ли е – факт е. Защо в Левски няма разделение? При нас се поощрява – разделяй и владей. Историята го показва.

За съжаление разделението продължава. Надявам се това да прекъсне веднъж завинаги.

Никой не желае разделение. Аз мечтая за единен ЦСКА. Как ще завърши мачът между двете ЦСКА в следващия кръг? Който е по-добър – да победи. Който е по-добър и има спортно щастие, нека да победи”, завърши Младенов.