Столичният Локомотив потегли без нови пътници

2011-01-06 17:25:00

Манчев се разделя с тима, в Надежда не знаят бъдещето на Цветан Генков

С 24 футболисти от които нито един нов започна днес подготовката си за новия сезон отборът на Локомотив София. На терена не се появи Владимир Манчев, за когото се очаква да разтрогне договора си на първото заседание на Арбитража другата седмица.

Големият въпрос за столичния Локомотив е дали звездата Цветан Генков ще остане в квартал Надежда, след като договорът му за наем изтече. Той ще се върне в Динамо Москва, който подновява тренировки на 9 януари, и ден по-късно ще стане ясно дали московчани ще разчитат на него и ако не, при какви условия може да се върне (и дали ще се върне) в Локомотив.

"Нямам никаква информация за вариантите за ново преотстъпване, чухме се с Генков, но единствено си пожелахме Честита Нова година. Лошото е, че ни напуснаха двама основни футболисти за нашия отбор- Цветан Генков и Дерек Асамоа. Ще търсим техни заместници, обсъждаме варианти. Надявам се да привлечем поне трима-четирима нови играчи, по един във всички линии", коментира пред журналистите старши треньорът на железничарите Диян Петков.

Той допълни, че целите на отбора ще бъдат определени съобразно новите попълнения и нивото на състава. Петков е спокоен за качествата на отбора, а също така и заради изходната позиция, с която Локомотив влиза във втория дял на първенството.

Днес и утре цялото спортно-техническо ръководство на Локомотив ще се събере и ще бъде дискутирана селекцията, както и окончателния план за подготовката на отбора. Засега е ясно, че първата част от подготовката ще протече в Сандански, а втората- в Анталия.

"Не съм притеснен за поста си. Ако един треньор е притеснен, когато започва работа, то по-добре е да не започва", философски се изказа Диян Петков.

Вашият коментар