"Студентите" ще бойкотират "втория семестър"

2011-02-09 15:20:00

Пари за заплати и премии няма, играчите притеснени, че и да скъсат с тима, няма да си намерят отбори

Футболистите на Академик София може да бойкотират първия си мач от пролетния полусезон с Черноморец, заради неполучени суми по договорите си.

Състезателите имат да взимат три премии от есента, а на заплатите отдавна им изгубиха бройката. Те бяха изпратени за лагера в Анталия с обещание, че по време на подготовката ще получат парите си, но до момента това са все още голи обещания.

По-интересен е фактът обаче, че един подобен лагер не струва по-малко от 25-30 000 евро, колкото и да се "стискат" отборите. А тези пари можеха да решат проблема поне на първо време.

Повечето от футболистите са притеснени заради факта, че в много държави трансферният период е приключил, отборите вече не търсят нови попълнения. Така дори и да разтрогнат контрактите си, вероятността да си намерят отбори, е много малка. В момента трансферният период е отворен само в Русия, Украйна, Израел и Скандинавските страни.

Вчера главният мениджър на тима Самир Селимински призна, че проблемът с парите остава нерешен и също намекна за бойкот. Селимински също изрази надеждите си изчистването на финансовите проблеми да започне поне до края на седмицата. На няколко срещи снощи и днес обаче футболистите също
стигнали до идеята, че искат бързо разрешаване на проблема им от ръководството.

Вашият коментар