"Студент" ще почива една седмица

2010-11-02 14:37:00

Петър Кюмюрджиев с контузия, пропуска мача с бившия си тим – Локомотив Пловдив

 

Защитникът на Академик Петър Кюмюрджиев Ще бъде извън терена за близо седмица, след като беше контузен по време на мача с Пирин през изминалия уикенд. Бранителят беше заменен на почивката на мача, който "студентите" спечелиха с 1:0.

Вчера той премина преглед в института за спешна помощ "Пирогов", на след ядрено-магнитния резонанс станало ясно, че няма счупване или скъсани връзки. Кюмюрджиев беше изритан в левия глезен, а дори и след като спадна отока, ясно се виждат бутоните от футболната обувка на противниковия играч.

Кюмюрджиев ще започне пълноценни тренировки в петък и ще бъде на разположение на старши треньора Борис Ангелов и главния мениджър Самир Селимински за гостуването на Локомотив Пловдив в събота.

"Слава Богу, че травмата не е толкова сериозна. Няма нито счупване, нито пукната кост, нито пък скъсани връзки, само сериозно натъртване. Ще направя всичко възможно, за да се възстановя за гостуването на Локомотив в следващия кръг. Но отборът вече е доста по-уверен в себе си, след като се измъкнахме от зоната на изпадащите, коментира Кюмюрджиев.

Вашият коментар