Сухия: Оправихме дисциплината и резултатите дойдоха

2010-12-26 07:55:00

Калиакра чака поне още едно попълнение, разкрива наставникът на каварненци Тони Здравков

Старши треньорът на Калиакра Тони Здравков – Сухия отбеляза, че 11-то място, което заема тимът му в края на есенния полусезон е заслужено и допълни, че положителната промяна се дължи преди всичко на дисциплина.

В интервю за клубния сайт специалистът призна, че селекцията на Калиакра не е приключила и се очаква да бъдат привлечени още футболисти.

– Поехте отбора в труден момент, каква е личната ви равносметка в края на есенния полусезон?
– Мястото, което заема отборът в края на есенния полусезон е съвсем заслужено. То е резултат от съвместната работа между футболистите, треньорския щаб и ръководството. Съобразиха се с моите виждания и нещата започнаха да се получават. Доволен съм от постигнатото до момента и се надявам през пролетта да имаме още поводи за радост.

– Успяхте да промените облика на отбора, на какво се дължи промяната?
– Положителната промяна се дължи преди всичко на дисциплината извън терена, която се пренася и в самия мач. Не мога да не спомена и индивидуалните качества на играчите. Всички футболисти показаха характер и желание за промяна.

– Къде срещнахте най-големи затруднения?
– Като цяло най-много трудности срещнахме в отбелязването на голове. Отборът играеше компактно в защита. Създаваше много положения, но трудно стигаше до реализиране.

– Вече започнахте със селекцията, да очакваме ли още нови имена в Калиакра?
– Ще има поне още едно ново попълнение, но не мога да кажа, че с него селекцията ще приключи. Това е отворен процес и докато трансферният прозорец го позволява, може да бъде привлечен нов играч във всеки един момент.

Вашият коментар