Съдът посече Боби и Статуквото! Конгрес след месец

Начало » Съдът посече Боби и Статуквото! Конгрес след месец

Борислав МихайловОфициално Софийски градски съд насрочи конгрес на БФС на 12 октомври. Решението е взето на база искане на минимум 1/3 от клубовете, които се подписаха под инициираната от екипа на Димитър Бербатов подписка за свикването на Извънреден конгрес.

В началото на август екипът на Димитър Бербатов внесе с централата 191 подписа (1/3) от клубове от цялата страна, които настояваха мандатът на Борислав Михайлов начело на футболната централа да бъде прекратен, а в края на септември 2021 г. да бъдат

На последния Изпълком кликата около Борислав Михайлов обяви, че има несъотвестствия при 35 от клубовете и каза, че Конгрес няма да има. Опитът им да спечелят още малко време обаче удари на камък.

Тогава изпълнителният директор на БФС Борислав Попов обяви: „Извънреден конгрес са поискали 191 клуба, но при 35 от тях има несъответствие в документацията, съгласно изискванията на закона. Така остават 156 отбора, които не представляват 1/3 от всички клубове за свикване на извънреден конгрес. Бройката им трябва да е минимум 177. Специална комисия прегледа документите от 900 страници трикратно“.

Явно обаче разглеждането е било както и управлението на БФС – некадърно, защото съдът не установи подобни несъответствия и прие искането като законосъобразно.

Според решението на съда Конгресът трябва да се проведе на 12 октомври от 10:00 часа в зала 1 на НДК, а решението е окончателно и не може да бъде обжалвано.