Съдът "прекара" Гара, не му дава да напуска България 3 години!

2011-01-12 14:36:00

 Дадоха му общо 9 месеца условно, но наложиха пробация в следващите 36 месеца! Делото се връща на прокурор, от Левски обжалват

 

Съдът не уважи споразумението, което бе сключено по-рано между Гара Дембеле, неговия адвокат и прокуратурата. Разминаването се получи в желанието на съда да наложи пробация на футболиста и той да бъде включен в програми за обществено въздействие.

 

На Дембеле се налагат две наказания – едното е за притежание на фалшиви документи, а другото за шофиране в нетрезво състояние.

 

По първото съдът отреди наказание от 6 месеца лишаване от свобода условно, което може да влезе в сила в рамките на следващите 3 години. По второто решението също е лишаване от свобода, но за 3 месеца условно, което отново може да влезе в сила в рамките на следващите 3 години.

 

Съдията Иво Хинов каза, че съдът налага по-тежкото наказание, но и иска пробация за Дембеле в рамките на три години, като голмайсторът на Левски трябва да бъде включен в програми за обществено въздействие. Има се предвид участие в лекции, свързани с нарушението, което играчът е извършил.

 

Пробацията означава, че Гара няма право да напуска България в следващите 3 години. С това не са съгласни от Левски, тъй като мярката ще провали трансфера на Дембеле, а вероятно ще се отрази и цялостно на кариерата му. Затова адвокатите на футболиста ще обжалват решението на съда. Делото пък ще се върна на предишна истанция. Тоест прокуратурата отново ще умува за Гара.

 

Още днес пък ще бъде пусната молба да падне забраната на звездата да напуска България. Левски тръгва на лагер утре, а всеки момент на Дембеле можеше да му се наложи да пътува и заради очакваната продажба. 

Вашият коментар