Сър Алекс: Бербатов не ми трябваше и за резерва

2010-11-21 11:44:00

Не е контузен, просто го оставих извън групата. Рууни ще играе 90 минути в сряда

 

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън разкри, че Димитър Бербатов не е контузен. Причината да не попадне дори в групата на "червените" дяволи за домакинското 2:0 над Уигън е била лично треньорско виждане.

 

"Просто го оставих извън групата – избирайки моите резерви за мача, просто си помислих, че трябва да дам различен вид вариативност", обяви сър Алекс, специално попитан за отсъствието на Бербо.

 

Говорейки за връщането на Уейн Рууни в игра, шотландецът леко намекна, че Бербатов отново може да загуби статута си на централен нападател №1, какъвто беше от началото на този сезон след секскандала и контузиите, които съсипваха английския национал. "Това бе тихо завръщане. Той се включи в няколко ситуации, но най-важното беше, че той просто се нуждаеше от тези 25 минути. Той ще играе срещу Рейджърс в сряда и това ще бъде перфектният мач за него да се върне и да играе 90 минути", анонсира от сега кой ще води атаката на "червените дяволи" сър Алекс.

 

Той изрази задоволство от успеха с 2:0 над Уигън, с който Юнайтед се изравни по точки с Челси. "Знаем, че през втората част на сезона със сигурност ще сме по-добри и сега сме на върха заедно с Челси", заяви Фърги.

Вашият коментар