Сътресения край София, ЦСКА 1948 остава без треньор и началници?

Начало » Сътресения край София, ЦСКА 1948 остава без треньор и началници?

Любослав ПеневЛюбослав Пенев е взел решение да подаде оставка като треньор на ФК ЦСКА 1948, твърди „Тема Спорт“. Ел Голеадор повече няма да води тима, играещ домакинските си мачове в Бистрица.

Очаква се да бъде обявено, че двете страни се разделят по взаимно съгласие. Така прогнозите, че 56-годишният специалист няма да се задържи начело на клуба повече от 6-7 месеца, ще се сбъднат. Решението на Пенев назрява от два месеца, но точката на кипене вече е достигната и връщане назад няма. Причините са много и не са голяма изненада за никого от запознатите с процесите, които преди Любо са миналия по същия път. Още когато Пенев бе назначен в края на пролетта, мнозина предвидиха, че престоят му във ФК ЦСКА 1948 няма да е дълъг.

Ел Голеадор оставя тима на трето място във временното класиране, като най-отличителните му мачове бяха 3 – победата над Левски в Бистрица с 1:0 на старта на шампионата и равенствата с Лудогорец, съответно 2:2 в домакинството и 1:1 при гостуването в Разград в края на есенния дял.

Пенев има редица мотиви за решението си, като назначението на Стойчо Младенов за оперативен директор в клуба е най-малкият от тях. Известна е непоносимостта на Любо към бившия му съотборник на Армията, но не това е сред основните причини, за да сдаде поста. Той имал доста други аргументи за предприемането на този ход, които в крайна сметка натежали при избора му да сложи край на авантюрата си във ФК ЦСКА 1948.

Трябва да се отбележи, че в нито един момент Пенев не припозна този клуб като ЦСКА, не говореше в подобна стилистика и избягваше гръмки изявления относно статута на отбора, който водеше.

Тепърва ще стане ясно кой ще го наследи на поста. Новият треньор на тима ще бъде обявен най-късно до края на месеца.

В същото време Методи Томанов и Ради Здравков също си тръгват от ЦСКА 1948, продължава изданието. Томанов изпълняваше ролята на главен селекционер към представителния отбор, докато Здравков заемаше поста спортен директор. Двамата са солидарни с решението на своя добър приятел Любослав Пенев да напусне.

Здравков работи в клуба повече от година, докато Томанов изкара едва около 6 месеца, но бързо стана ясно, че няма да може да приложи своята експертиза в клуба, играещ домакинските си мачове в Бистрица.

Двамата вече са уведомили отговорните фактори в ЦСКА 1948 за решението си, като това се е случило преди няколко дни.