Сякаш искат да няма ЦСКА

Начало » Сякаш искат да няма ЦСКА

стадион Българска армияКатаклизмите на ръководно ниво в ЦСКА от началото на седмицата разбуниха духовете в цялата спортна среда у нас. Армейската общност вече три дни тръпне и чака развитието на събитията в червения клуб, след като Гриша Ганчев заяви намерение да се оттегли. По този повод „Тема Спорт“ направи анкета с петима от най-популярните привърженици на ЦСКА от сферата на музиката, литературата и журналистиката. Сред тях е телевизионният и радиоводещ Ники Кънчев.

1. Как си обяснявате заявеното намерение от Гриша Ганчев да се оттегли от клуба и какъв е вашият прочит на ситуацията?
2. Приемате ли критичната позиция на фракцията от сектор Г „Офендърс” по повод клубната политика?
3. Трябваше ли Али Соу да бъде трансфериран в този момент?

1. Това е една от най-големите изненади в спорта у нас след случилото се с Васил Божков. Пореден клуб става заложник и на политически, и на други игри. Самата система на футбола е обвързана с хора с парични възможности и съответно всичко около тях влияе и върху съвсем друго нещо – фенската любов. Любовта към отбора, който си избрал или наследил от родителите си. Смесването на политическа и икономическа реалност със спортната и в добавка, че футболът продължава да е едно от най-скъпите удоволствия, прави микс, приличащ на непочистените софийски улици. Сняг, бяло, после черно, после някой напикал, кучето минало, има и кафяво – има всичко. Това нещо го играха Левски и Локомотив Сф, почти всички български отбори. На нас, на ЦСКА, ще ни трябва два пъти да минем през това нещо.

Според мен мотивите на Гришата да се откаже са задкулисни. Не са от фенове, не са спортно-технически – отборът играе, даже много готино. На Али Соу са му подготвени дори двама заместници. Гледах контролата с Локо София, бях на стадиона – доста добър мач, ветераните бяха, Алън Пардю беше… Клубът се развива супер за нашите условия. Дали ще сме първи, втори или трети, не е такъв проблем, но ни има на картата. Сега сякаш искат да ни няма. Първият нож, който ни забиха, беше създаването на още един отбор. Все пак няма Левски 2, сложете подобен на картата, да видим какво ще стане. Но има ЦСКА 48. Но това е България!

2. Не ми се коментира тази тема.

3. Това е спортно-технически въпрос. Гриша Ганчев прави едни от най-успешните български трансфери в последните 20 години. Разгледайте нашите футболисти, трансферирани в Англия, половината той ги е направил – Светльо Тодоров, Кишишев… Това е футболът – купуваш, продаваш, трябва да се издържаш някак. Той не ги печата тези пари, трябва да се грижи за клуба. Кайседо и Бисмарк ми харесаха доста.

Но обстоятелствата в нашата страна са такива, че го наричам тримесечен футбол. След 3 месеца има нов отбор почти, нов треньор, ново начало. Забелязва се и в ЦСКА, и в Левски, че дори и в Лудогорец, които също почнаха с честите рокади.