Така се пише история! Гигант отпадна, но е героя на деня

Начало » Така се пише история! Гигант отпадна, но е героя на деня


Отборът на Гигант Съединение беше на една дузпа разстояние от елиминиране на гранда ЦСКА на 1/16-финалите от турнира за Купата на България. След много мъка, 120 минути и дузпи лидерът в Първа лига продължи с 1:1 и 8:7 при наказателните удари.

В Съединение ЦСКА се изправи срещу много мотивиран противник, който в по-голямата част от мача играеше на ръба между позволеното и откровената грубост. В резултат на това домакините завъшиха мача с двама човека по-малко след серия от откровени грубости, които в комбинация с неособено добрия терен създаваха предпоставки за контузии.

ЦСКА беше по-класния тим, но в края на първата част Гигант поведе след атака по левия фланг. След почивката логичното все пак се случи и след серия от положения, „червените“ изравниха. Продълженията дойдоха с двама човека аванс за „армейците“, но опълчението на домакините удържа до дузпите.

В тях бяха отбелязани последователно 14 гола – по 7 за двата тима, преди състезател на домакините да пропусне, а след него Мено Кох да вкара победния наказателен удар за измъчения успех на ЦСКА.

Гигант обаче заслужиха поздравленията със сърцатата си и самоотвержена игра, с която показаха, че магията на Купата все още е в състояние да произвежда изненади и да пише история.