Теория и притеснения на първия сбор на Пирин

2011-01-10 17:56:00

Положението в клуба е трагично, коментира членът на управителния съвет Константин Капчин

С теоретично занимание и без част от водещите си футболисти започна подготовка отборът на Пирин Благоевград за пролетния полусезон в А ПФГ. Няколко десетки фенове се бяха събрали в мъгливия и студен зимен ден за обявеното днес начало на предсезонната подготовка.

Положението в Пирин е сериозно, след като стана ясно, че клубната каса е напълно празна.

Старши треньорът Костадин Ангелов вкара в залата футболистите, сред които доста юноши и преотстъпеният от Литекс Венци Бенгюзов. На тях той им преподава теория в продължение на цялото занимание.

 

На тренировката ги нямаше председателя на Надзорния съвет на клуба Кирил Ваклинов и изпълнителния директор Емил Наков.

Пред събралите се журналисти членът на управителния съвет на Пирин и председател на сдружението "Бъдеще за Пирин" (притежател на мажоритарен дял от клубните акции) Константин Капчин очерта мрачна картина за състоянието и безизходицата, в която се намира в момента най-популярният футболен клуб в района.

"Нали виждате, положението е трагично и най-лошото е, че няма светлина в тунела. Акциите на ПФК Пирин са предложени и на другите акционери, и на всеки, който иска да инвестира в клуба. Ние сме готови на момента, за един час, да му прехвърлим акциите. Отборът изкара есенния полусезон на полусъединител, вече и полусъединител няма. Положението е тежко. Клубът ни беше оставен със задължения, с обещания от акционерите, които се оттеглиха да продължат да дават пари, с обещания от общината да го вземе, но нито едно от тези неща не се случи и в момента виждате каква е ситуацията."

В касата на клуба има колкото да се плати нафтата на автобуса, добави той.

Капчин заяви, че е скептично настроен за смисъла и за евентуалните резултати от насроченото за 14 януари общо събрание на акционерите на ПФК Пирин Благоевград. По информация на Капчин поне 12 футболисти на Пирин са подали молби за разтрогване на договорите си и всички са в пълнити си право за това.

Вашият коментар