Тер Щеген опериран, Абидал напусна Барса

Начало » Тер Щеген опериран, Абидал напусна Барса
Камп Ноу
Gulliver photos/Getty images

 

Вратарят на Барселона Марк Андре Тер Щеген ще отсъства поне два месеца и половина след операция на коляно направена днес, със сигурност е аут в първите три кръга на новото Испанско първенство от 12 септември.

В очакване на подписа на Роналд Куман за треньор на “блауграна“ и главен отговорник за трансферите, техническият секретар Ерик Абидал разтрогна договор с клуба по взаимно съгласие. Холандецът кацна следобед в Барселона.

Уволненият Кике Сетиен мина сутринта през Камп Ноу да си събере нещата. Меси продължава мълчаливо да ближе рани от погрома 2:8 от Байерн, на планинска почивка в близката Андора се видял с Пике и Суарес.

Президентът Бартомеу заяви пред клубната Барса ТВ, че Меси ще е оновният стълб в проекта на Куман, който ще подпише за 1+1 сезон:

“Ако нещо не се обърка, ще води Барселона следващия сезон, познава философията и вярва в стила ни на игра, първо ще говори с капитаните. Кризата ни е спортна, не институционална и аз съм първият отговорен за това. Обновяване е наложително, още след Анфийлд трябваше да го направим.   

Няма как да бъде продаден най-добрия в света Лео Меси, той го знае. Други основни за нас са Тер Щеген, Семедо, Де Йонг, Лангле, Дембеле и Гризман.

Не искахме директорския борд да напускаме сега, Ла Лига стартира след пет седмици и трябва да планираме нещата. Би било безотговорно да си тръгнем без да приключим отчетната година, икономическата тема е много важна. Имаме нещо заделено, но е ясно че вече не добавяме по 200 милиона на сезон, ще завършим с дефицит. Трябва да представим на Общото Събрание на съдружниците уравновесен бюджет, а когато обявим избори всеки ще е свободен да решава.“