Титан изрита Цимбика, отряза парите на Дучето

2010-10-26 13:33:00

ЦСКА няма да става заложник на лични интереси за 25 бона на месец, скочиха пернишките шефове след грозните сцени в Перник

 

Ръководството на ЦСКА реагира на драматичните събития около отбора от неделя и понеделник, като излезе с официална декларация по повод грозните сцени пред стадиона в Перник и шумотевицата след това.

 

В неделя следобед хора на шефа по сигурността в клуба Калоян Стоянов – Цимбика нападнаха и биха един от тарторите на агитката Ивайло Цветков – Главата. По-късно се разрази истинска битка в ефира на Канал 3 между Стоянов и Цветков. Вчера пък от ръководството на фенклуба на ЦСКА обявиха, че няма да спрат протестите си, докато сегашното ръководство на клуба от Титан не си тръгне.

 

В отговор на това шефовете на ЦСКА взеха решение да отстранят временно от поста му Калоян Стоянов, а на Димитър Ангелов – Дучето да спрат възможността да осигурява охрана за мачовете на ЦСКА посредством хора от агитката – т.нар. "стюарди".

 

Ето и цялата декларация, публикувана без редакторска намеса:

Д Е К Л А Р А Ц И Я на ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД

През изминалите почти две години, през които поехме ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД, сме имали единствено високи цели, които съответстват на името и  историята на клуба.

За този период инвестирахме  милиони лева в условията на  финансова криза и сложна икономическа ситуация.

След двадесет години безстопанствена експлоатация, ние започнахме да работим за стадион и тренировъчна база на ПМО и ДЮШ, които да отговарят на съвременните стандарти. Ремонтните дейности на базата в Панчарево ще осигурят нормални условия за тренировъчния процес, както на първия отбор така и на ДЮШ.

Опитахме се да осигурим най-добри възможности за треньори и състезатели, въпреки сериозните трудности от организационен характер, с които се сблъскахме и финансовите дългове които наследихме.

Допуснахме много грешки, но винаги сме били водени от стремежа си да преодолеем тежките кризисни моменти, да запазим и развием позициите на ЦСКА като един от водещите отбори в страната и доказано име в европейския футбол.

Независимо от недостатъчния ни опит във футболната сфера направихме сериозни изводи и оценки в тази сложна и тежка криза, в която навлезе ЦСКА.

Не можем да приемем:

– отхвърлянето и омаловажаването на всички усилия и ресурси, които вложихме през този период въпреки сериозните рискове, пред които бяхме изправени.

– налагането на постоянен негативизъм и на критики без позитивни послания и без необходимата подкрепа за отбора в трудни моменти.

– демонстрации и протестни действия, с които явно се цели хаос и повече пари за "професионалното" ръководство на феновете.

– безотговорното подценяване на труда и усилията ни за възстановяване на материалната база, която приехме в трагично състояние. Защо едва сега се видяха тези тежки проблеми, натрупани в годините.

– съществуването на паразити, които да преживяват на гърба и се възползват от името на славен клуб какъвто е ЦСКА.

Категорично ще се противопоставим на:

– провокациите, предизвикани от група "професионални" организатори, които  явно обслужват интереси различни от тези на ЦСКА.

– постоянния натиск и рекет на определени лица, които са водени единствено от частните си  интереси. Прословутите 3 000 лв. на мач или 20-25 000 лв. на месец за охрана и хореография на мачовете, които влизат в джоба  на "професионалните” организатори на феновете, не могат да превръщат отбора в заложник на лични интереси. ЦСКА няма нужда от тях.

– безотговорните и целенасочени опити за дестабилизиране на ПФК ЦСКА без да се отчитат възможните тежки последици и без идея за утрешния ден и за бъдещето на отбора. Неодобрението на който и да е от собствениците на ПФК ЦСКА ЕАД през годините.

Като оценяваме реалистично сериозните трудности и проблемите, свързани с управлението на ЦСКА, ние сме за спешни решения, които да изведат отбора от кризата, в която се намира. Готови сме да предложим модел на нов тип ръководство и управление, по подобие  на  отборите  в Европа, при което истинските и верни привърженици имат не само реално участие, но и носят отговорност както за избора на ръководство така и за бъдещето на футболния клуб.

Ръководството на ПФК ЦСКА ЕАД няма да допусне действия, които  да  нарушават или застрашават закона и правовия ред. По тази причина временно отстраняваме Калоян Стоянов от всички постове, които заема  в ПФК ЦСКА ЕАД до изясняване на случая в Перник.

Отказваме се от услугите на Димитър Ангелов – Дучето за собствена охрана от стюарди на сектор Г. Надяваме се по този начин да елиминираме възможностите за нахлуване на фенове и предрешаване на мачовете. За сигурността в сектора ще потърсим съдействието на полицията независимо от цената.

Ще подчиним действията си единствено на футболната кауза ЦСКА, за да осигурим бъдеще на отбора, което очакват милионите наши верни привърженици и няма да се огънем пред никой.

26.10.2010
Ръководство на ЦСКА

Вашият коментар