Тити трябва бързо да изгледа филма „Усещане“

Начало » Тити трябва бързо да изгледа филма „Усещане“

Константин ПапазовЖелю Станков/Тема Спорт
Константин Папазов напоследък успешно го играе нож с две остриета, въпреки че не е съвсем ясно дали второто острие е търсен от него ефект. Вън от съмнение е, че той с всяка фибра от тялото си иска да помогне. В случай на Левски като кауза за спасение на футболния клуб.

Но филмът „Усещане“, ако не го е гледал, е крайно препоръчителен за Тити, защото през годините той често е прекрачвал границата. А тези дни той като мигрант премина през браздата и съвсем целенасочено поиска убежище. Един вид – признайте това, което правя, въпреки че вероятно не ви допадам.

Става въпрос за това, че Папазов от известно време явно не се харесва на организираните фенове на Левски, а видимо и на голяма част на останалите, ако съдим по реакциите в социалните мрежи, форуми и други виртуални седянки и кафенета. И не само това, той е в черния списък на треньора Станимир Стоилов, който от една година не е само треньор на Левски, а нещо много повече. Баскетболният спец няма как да не е осъзнал, че поради натрапчивото си поведение и държане от типа „на всяка манджа мерудия“, не е харесван от феновете и от любимеца на тези фенове Мъри.

Писани са тонове вестникарска хартия за това как през годините Папазов успешно се е въртял покрай актуалните силни на деня, къде заради финансови партньорства, където просто да се покаже, и не на последно място признаваме – върнете се на второто изречение в текста, да помогне. Няма как да отречем обаче, че в много моменти неговата помощ се оказва такава в кавички. Относно футболния клуб той наистина се набутва, това е точният термин, около всеки нов спуснат собственик на Левски, или просто да е някъде там под прожекторите, или пак нещо да се отъждестви със синята идея. И често това му набутване и въртене около хората с парите обаче го прави трън в очите на Стоилов и запалянковците на Левски. С две думи – абе, Тити, ти през годините не знаеше ли, пиейки от извора, че клубът не плаща данъци и осигуровки, че потъва в заеми, че този строеж на новия сектор се прави противно на икономическите футболни правила? Не знаеше ли, че клубът се точи с трансфери и се забатачва по един, втори или трети начин? Ето това е вероятното послание, което Стоилов онзи ден си позволи да каже откровено.

И вместо сам да си натисне паузата, Папазов дори включи на по-висока скорост и пак мина на червено, образно казано. Той за 2-3 дни обиколи всевъзможни предавания, подкастове и надкастове, само за да ни припомни приноса си ФК Левски да е все още жив. Психолозите казват, че това поведение е типично за нарцисистите, които обичат публичния си образ повече от своята същност, което при тях е едно и също. Те робуват на този публичен образ и правят всичко за него. Това не е изненада, защото всъщност слугинажът е в кръвта им. За тях той е слънцето и въздухът, необходими за всяко живо същество.

Сега вече е ясно, че Папазов ще бъде отдръпнат, и то от този, който го покани за втори акционер, но така и не му даде акции. Сираков в свой стил не коментира ситуацията, защото няма избор на чия страна да застане. То е ясно, рейтингът на Стоилов в момента е много проценти над този на Папазов.