Ти си футболист в Първа лига – Втора част

Начало » Ти си футболист в Първа лига – Втора част

Поредицата на BGfootball.com с най-честите клишета, изричани от футболисти продължава днес с нова порция безсмъртни фрази на нашите любимци.

Страдаш от липса на малшанс

Страдаш тихо и почти незабелжимо и през целия си живот, заради това, че трудно навързваш думите, още по-трудно мислите. Така де, кой не иска да страда от липса на малшанс, а само ти се измъчваш от това. Сега осмисли ли го…?

Повече се кефиш на завършващия пас
Разбира се. Все едно да кажеш на моделиера – шивач. Далеч над тези неща си. Вкарване на голове – глупости.

Не ти достига желание
Друго гениално оправдание, когато не си спечелил. За парите, които ти плащат на месец за това, че „работиш“ по два часа на ден“, десет души се бъхтят 160 часа на месец. Те дали имат желание?

Казваш „пак казвам“
Някои пък казват някои неща по три пъти, но след втория започваме да не им вярваме. Най-добър е един, който все още минава за футболист, ритал е малко у нас, а съвсем скоро го изритаха от пореден отбор. Пак казвам – пореден!

Винаги си мечтал да играеш ЦСКА/Левски
Напоследък и Лудогорец. По-лошото е, че ще се казва от българи, които са абсолютно наясно, че нямат почти никакъв шанс да ритат в официални мачове, ама пък ще вземат добри пари. Не си ли струва да мечтаеш?

Философ си
Това е футболът. Понякога печелиш, понякога губиш. Животът продължава. Хората тъкмо да се притеснят, че е свършил се появява някой капацитет да им обясни нещата от битието.

Нямаш самочувствие
Почти болестно състояние за целия роден футбол. Особено ако си в дъното и ти се е отворила възможност да вкараш веднъж в целия мач срещу лидера. Не успяваш не защото си некадърен, а защото нямаш самочувствие. Като се върнеш при вашите, всички те знаят като Футболистчето, особено при поздравите в диското. Там вкарваш и без положение. Но при загуба рязко пада самочувствието на почти всеки български играч. И то защото не е слушал треньора си в уроците по самочувствие.

Времето е горещо/студено
Ми да беше учил и да си на хладно в офиса. А, там ще взимаш по-малко, а ще трябва и да работиш, вЕрно. Лятото ще е топло, а зимата ще е студено. Примири се.

Трупаш умора
Основно това се случва в началото на сезона, но заради тежката подготовка и липса на официални мачове краката ти тежат.

Имаш неотшумяла контузия
Много ясно, че играеш слабо заради контузия. Слава Богу, че не ти пречи да сваляш мадамите в кръчмата.

Готов си да се подложиш на полиграфско изследване
Кълнеш се в децата си, че не си го докоснал, а той се преви като покосен от куршум. Също така в никакъв, ама никакъв случай не си играл симулативно. Пази Боже пък да са те накарали.

Вашият коментар