Тодор Батков: Левски е готов за Шампионска лига!

2011-02-12 18:21:00

Заплатата на Гара Дембеле е точно € 17 000, потвърди президентът на Левски

Президентът и собственик на Левски Тодор Батков беше гост на Мартин Карбовски в предаването на журналиста по Нова ТВ. Там "синият" шеф говори по въпроси, свързани както с политиката, така и с Левски. Разговорът започна с кадри от квалификационен мач на България срещу Израел от 1965 година, в който "трикольорите" бият с 4:0

"Израел ако ни хване, няма да ни прости. Там футболът се развива, не като при нас", коментира Батков след видеото.

"Футболът в България обединява най-много хора, но продуктът, който създава не се търси. Малки са ни възможностите. Пазарната икономика при него не важи. Затова ми се налага да инжектирам финанси от време на време. Ето сега около $ 200 000, а до края на сезона ще дам още € 700 000 от себе си".

"Този дето претендира за Левски – Пешо Кучето е бивш домакин – бивш М.О.Л., изгонен за злоупотреби. Искаше да ни шантажира с някакви запазени символи, емблеми и т.н. Искаше $ 200 000. Ами ето, като е истинският собственик на клуба да се обади утре, да му дам сметката и да ги внесе тези пари, които съм приготвил", не без чувство за хумор коментира Батков.

"Богтите хора у нас ги гоним, както стана с Чорни. Бил заплаха за националната сигурност и той заряза Левски. Тогава го спасих, като не дадох акциите на вътрешния министър Георги Петканов", разкри още той.

"В съблекалнята на Левски съм влизал само на полувремето с Беверен. Никога не съм редил състава. Коментирал съм, мисля че имам това право, но само толкова – без да съм категоричен", коментира юристът на въпрос, дали наистина реди състава на "сините".

"Дембеле остава до лятото. Иначе играч като него трудно можем да задържим. Видигнах му заплатата от € 14 на 17 000. Няма как иначе. Левски се стяга за Шампионска лига. С идването на Гонзо и Ясен Петров, с новите играчи и оставането на Дембеле, ние имаме отбор за Шампионска лига", добави Батков.

"Имаше хора на хранилка в Левски. Опитваме се да ги чистим. Някои играчи със заслуги понякога губят чувство за реалност. Последният е Георги Петков. Обещетение, бележка, жълта карта, а той ни нападна".

"Чувал съм за уговорени мачове, но в Левски няма как да се случи това. Нито даваме мачове, нито взимаме нечестно".

Батков коментира и темата с лиценза на ЦСКА.

"Със Сашо Томов не искам да се занимавам. Той лъже в тези обвинения. Не съм влиял за отнетия лиценз. Истината е, че 2008 г, имаше нови правила за лицензиране от УЕФА. Едно от категоричните условия беше – към края на финансовата 2007 година клубът да няма задължения към бюджета. В края на април ни казаха колко дължим, включително и ние, Литекс и други. Сумата на ЦСКА беше огромна и това беше причина отборът на загуби лиценза си".

"Левски е един, няма нужда от категорична година на създаване и затова вероятно ще я махнем от емблемата", засегна темата с годината на създаване шефът.

 

Левски не се продава, но всеки който иска да помага е добре дошъл, каза още президентът и добави, че се надява някой ден отборът да създаде за родния футбол нов Гунди.

"Скъпи приятели, на Герена всичко е спокойно, чакат ни много радости… Тази година любимият ни отбор ще запише нова златна страница в историята си", заяви за финал Тодор Батков.

Вашият коментар